USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині усунули з посади сільського голову-корупціонера

7 Березня 2014 10:55
Прокуратура домоглася усунення від займаної посади сільського голови, який вчинив корупційне правопорушення. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області

Постановою Любомльського районного суду ще у вересні 2012 року Гущанського сільського голову визнали винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та наклали стягнення у вигляді штрафу з конфіскацією в дохід держави незаконно одержаної неправомірної вигоди.

Рішенням сільської ради у лютому 2013 року постанову Любомльського районного суду прийняли до відома та фактично припинили повноваження сільського голови, а секретар ради скерував до Верховної ради на виконання вимог подання Любомльського міжрайонного прокурора клопотання про призначення позачергових виборів сільського голови.

Однак, уже у травні 2013 року сільська рада відмінила попереднє рішення та відкликано клопотання про призначення позачергових виборів голови ради, а сільський голова знову приступив до виконання обов’язків.

Відтак, Любомльський міжрайонний прокурор у червні 2013 року звернувся до суду з адміністративним позовом про визнання протиправним та скасування цього рішення ради, визнання протиправними дій секретаря ради по відкликанню з Верховної ради України клопотання про призначення позачергових виборів та зобов’язання останньої надіслати інформацію до Нацагенства України з питань державної служби про притягнення сільського голови за вчинення корупційного правопорушення до відповідальності.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду позов прокурора задоволений повністю. Ухвалами Львівського апеляційного суду області та Вищого адміністративного суду України постанова суду залишена без змін.

Наразі рішенням Гущанської сільської ради повноваження голови ради припинені та направлене клопотання до Верховної ради України про проведення позачергових виборів, до трудової книжки екс-голови сільради внесено відповідні записи про звільнення його із займаної посади за вчинене корупційне правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Дзядук Показати IP 14 Березня 2014 19:02
Ще потрібно притягнути до кримінальної відповідальності Рівненського сільського голову, за корупцію, хабарництво та за позор перед громадою. Звертаюсь до служби безпеки, прокуратури Волині терміново вжити заходів проти корупціонера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus