USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відбудеться призов резервістів на навчальні збори

22 Серпня 2019 13:48
Протягом вересня-жовтня до зборів залучать приблизно тисячу волинських військовозобов’язаних.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинському обласному військовому комісаріаті 22 серпня.

Як повідомив військовий комісар Волинського ОВК Роман Кулик, на вересень і жовтень запланували призови військовозобов’язаних військового резерву для проходження підготовки та отримання військових спеціальностей. Для того, аби громадяни не хвилювалися, він пояснив, у чому полягатимуть військові збори.

Щодо термінів зборів, він поінформував, що 31 серпня відправлять майже півтисячі військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги у корпус резерву. Вони проходитимуть підготовку на 233-му загальновійськовому полігоні (так званий Рівненський полігон). Згодом відбудуться збори з 100 бригадою територіальної оборони, де з 13 до 19 вересня проходитиме підготовку командний склад (командири батальйонів і підрозділів) для проведення занять зі злагодженості в діях штабів.

Після цього відбудуться збори в полках спецпризначення, 80 окремої аеромобільної бригади, у 184-му навчальному центрі з підготовки дефіцитних спеціальностей. Загалом планують залучити до тисячі солдат та 150 офіцерів за два місяці. Збори триватимуть від 7 до 30 діб. Закінчаться вони грандіозними бригадними навчаннями, де керівний склад Міноборони даватиме оцінку діям військових.

Як відзначив заступник начальника мобілізаційного відділу Волинського ОВК Сергій Миронюк, відповідно до законодавства, всі військовозобов’язані, які отримали повістку, повинні прибути до військового комісаріату у строк, зазначений в повістці.

Роман Кулик пояснив, що військовий резерв складається з трьох напрямків – військовозобов’язаних, які уклали контракт на проходження служби в резерві, військовозобов’язаних, які перебувають на обліку у військовому комісаріаті, та громадян, які добровільно допомагають ЗСУ та підвищують обороноздатність держави.

Військовий резерв поділяється на оперативний, мобілізаційний та громадський. Оперативний резерв, своєю чергою, поділяються на оперативний резерв першої черги – військовозобов’язані особи, які перебувають на обліку і пройшли війну з 2014 року, отримали бойовий досвід; оперативний резерв другої черги – військовозобов’язані, призначені до стратегічних резервів і зараховані до територіальних підрозділів (на Волині це 100 бригада, 2-и окремий стрілецький батальйон, роти охорони військових комісаріатів).

Мобілізаційний резерв – військовозобов’язані, які комплектуються сформованими військовими частинами. Громадський резерв – громадяни, які сприяють обороноздатності держави і їх можна призвати в особливий період.

Кожен резервіст, призваний на збори, отримує грошове забезпечення у розмірі від двох прожиткових мінімумів, помножених на кількість днів, протягом яких він перебував у резерві. Ті, хто працює, отримуватимуть середньомісячну заробітну плату від свого роботодавця, непрацюючі – мінімальну зарплату. Окрім того, наприкінці року отримують одноразове грошове забезпечення ті, хто пройшов збори. Військовий комісар наголошує, що попри те, що серед населення побутує думка, нібито зі зборів резервісти за тиждень потраплять у Донецьку чи Луганську область, насправді такого не відбудеться – усі гарантовано повернуться до своїх місць роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 22 Серпня 2019 14:23
Добридень. має пітання до воєнкома - болшого начальника, а зі своїм Шмайсером можна на полігон приїхати?
Клава до 123 Показати IP 22 Серпня 2019 15:28
Болшой не болшой , а у когось вже спазми у сфінктері почалися ....
123_5 до 123 Показати IP 22 Серпня 2019 15:41
І подштаніки захвати
245 до 123 до 123 Показати IP 22 Серпня 2019 17:59
Шмайсер по-ходу диванний?
УБД Показати IP 22 Серпня 2019 14:26
Я підтримую збори резервістів, бо війна ще не закінчилась, а крім нас самих нам ніхто не допоможе вистояти проти агресора - росії
777 до УБД Показати IP 22 Серпня 2019 15:58
Так чего ждете.записывайтесь в резервисты и вперед...
Ну то і... до УБД Показати IP 24 Серпня 2019 13:08
... 3.14здяч туда сам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus