USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відбулися змагання людей з особливими потребами

18 Серпня 2016 09:18
Спортивні змагання людей з особливими потребами, організовані Волинською обласною та Рожищенською районною організаціями інвалідів за підтримки влади, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та підприємця Віктора Прокопчука, зібрали понад чотири десятки учасників з семи районів області.

Дартс, городки, баскетбол, боулінг, боча, стрільба – це ті види спорту, у яких демонстрували свою вправність спортсмени-любителі. Хтось брав участь у таких заходах вперше, як от Світлана Ляшук з села Крижівка Рожищенського району, інші мають чималий досвід участі у подібних змаганнях, наприклад, Богдана Караванська – майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, триразова чемпіонка України, срібна призерка чемпіонату світу серед юніорів із ураженнями опорно-рухового апарату.

Але всі вони, і навіть ті, хто приїхав просто повболівати, наголосили, що подібні заходи для них – не просто можливість випробувати власні сили, а, щонайперше, нові знайомства, спілкування, відчуття потрібності у цьому світі.

Анатолій Лук’янюк з Ратного – інвалід дитинства. Його діагноз – дитячий церебральний параліч – невиліковний, проте такі фізичні вади не перешкоджають чоловікові вести активний спосіб життя, допомагати і підтримувати інших людей з фізичними вадами.

Тут у кожного своя життєва історія, переплетена смутком та розчаруваннями. Але всіх їх об’єднує головний життєвий принцип – не втрачати надії, боротися, жити. Тож і не дуже розчаровувались інваліди-спортсмени, коли не вдавалось зайняти призових місць, бо найголовніше для них не перемога, а участь.

І навіть щедрий дощ, який дещо відкоригував програму змагань, не зіпсував нікому настрою. Бо довкола панувала атмосфера щирості, співпереживання, завзяття, а перемогла – дружба.

До проведення змагань долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», адже підтримка спорту - один із пріоритетних напрямків його роботи. Він наголосив, що саме в таких спортсменах сила духу, мужність, воля до перемоги переважає понад усе, - йдеться на сайті Фонду.

Серед учасників змагань – Ірина Завгородня. У день змагань їй виповнилося 29 років. Аби це свято запам’яталося на довго, вона приїхала у Рожищенський район, щоб вперше взяти участь у такому заході. Ірина змагалася зі спортсменами на візках у стрільбі та збиванні кеглів. Особливо підтримав Ірину її 4-річний син та чоловік.
Марина Мажула разом із чоловіком – спортсмени-візочники. Приїхали із Ратного, аби пройти відбірковий етап на аналогічні всеукраїнські змагання серед людей з обмеженими фізичними можливостями. 4 роки Марина займається та пропагує спорт серед осіб з обмеженими фізичними можливостями ратнівського осередку «Інваратне». На змаганнях вона взяла участь у всіх видах спорту. Проте, найбільше полюбляє боччу – гра з м’ячем, яка походять з часів Римської імперії. Поширена ця гра в Італії, частково в Європі.

У всіх видах спорту обрали по три переможці. Кожен із них отримав подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Участь у нагороджені взяла керівник рожищенського представництва Фонду Олена Веремчук. Натхненна силою духу та бажанням до перемоги, яку випромінювали спортсмени, вона побажала усім тільки разом змінювати життя на краще і такими заходами ще раз доводити кожному важливість людського спілкування, зустрічей, і головне здорового способу життя.
За результатами обласних змагань буде сформована збірна команда Волинської області. Вона візьме участь у всеукраїнській спартакіаді серед осіб з обмеженими фізичними можливостями, яка відбудуться у вересні в Одеській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus