USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкриють ще один пункт пропуску

30 Грудня 2018 07:00
На україно-польському кордоні будуть відкриті п’ять нових пунктів пропуску, один із них - на Волині.

Перспектива відкриття в найближчі два роки пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі» неподалік від Перемишля є реальною, повідомляє посол України у Варшаві Андрій Дещиця в інтерв'юУкрінформ, пише Gazeta.ua.

«Для цього є вже рішення змішаної комісії з питань транскордонного та регіонального розвитку, є кошти в місцевих бюджетах, зокрема в Підкарпатському воєводстві, для підготовки проектно-кошторисної документації», – розповів посол.

Дещиця також повідомив про плани ще відкриття чотирьох пунктів пропуску – одного в Волинській області, двох – у Львівській, а також ще одного – в Закарпатській області, на кордоні України, Польщі та Словаччини.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день пріоритетним завданням є модернізація наявних пунктів пропуску. Одним із способів підвищення ефективності їх роботи посол назвав введення спільного контролю, який сьогодні діє в чотирьох з восьми автомобільних пунктів пропуску на кордоні України і Польщі.

Дещиця звернув увагу на той факт, що за десять років кількість автомобільних пунктів пропуску залишилося незмінним, а кількість людей, які перетинають кордон, збільшилася в кілька разів.

«Різного роду спроби прискорення перевірки на кордоні за рахунок створення окремих смуг для малого прикордонного руху або автомобілів громадян ЄС не вирішує загальної проблеми. Тому, основним завданням є збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні та поширення на всі пункти спільного контролю», – підсумував посол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тарас Показати IP 30 Грудня 2018 10:46
Де ви там Волинь побачили? Там Львівська область!
Мито Показати IP 30 Грудня 2018 16:24
Алло! А який на Волині?
Валєра Показати IP 30 Грудня 2018 18:54
Треба було б зробити окрему лінію для "нормальних людей", а всякі бариги, рішали, жителі прикордонної зони, сігаретчики і спіртовики, гонщики - хай би товклися і їли один одного в загальних.
Джек Показати IP 30 Грудня 2018 21:40
А нашо? Ше одна каса? Хай ті роблять свою роботу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus