USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській області на кордоні з Польщею планують відкрити новий пункт пропуску

12 Вересня 2021 23:06
На україно-польському кордоні у Львівській і Волинській областях, а також на Закарпатті – на кордоні з Польщею та зі Словаччиною – планують відкрити 3-4 нові пункти пропуску.

Про це в ефірі телеканалу телеканалу «Дом» повідомив Посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає Укрінформ.

«У нас є плани, у нас працює міжвідомча комісія, яка займається розробкою планів щодо відкриття пунктів пропуску. У нас є напрацювання, є місця, де ми б хотіли відкрити ці переходи», – сказав він.

Зі слів Дещиці, нові прикордонні пункти планують відкрити у Львівській області (на ділянці кордону в районі польського міста Перемишля) та у Волинській області.

«Може бути, навіть в Закарпатській області, хоча там цей пункт пропуску, найімовірніше, буде поки що пішохідний», – уточнив Дещиця.

Водночас, за його словами, це питання ускладнюється тим, що поруч із кордоном розташовані національні парки. Зокрема, у Закарпатській області прикордонна зона розташована на території національного парку «Ужанський», у Словаччині – «Полонини», в Польщі – «Бещадський».

«Словаччина, Україна та Польща. Але там ще важче вести переговори, тому що цей пункт пропуску розташований у заповідній зоні. Тому потрібно ще дозвіл національного парку», – зауважив Дещиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гоша Показати IP 13 Вересня 2021 00:15
Про відкриття у Волинській області додаткового пункту пропуску вже йдуть розмови років з 15. Нажаль на сьогодення це все бла, бла, бла, бла.
Святослав Показати IP 13 Вересня 2021 10:52
Вони нові пункти збираються відкривати, а в Угринові найпопулярніший піший перехід закрили. Нема на чому бюджет розпиляти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus