USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.65 41.00
  • PLN 10.28 10.40

На Волині відкрили меморіальну дошку Герою Миколі Булавці

9 Травня 2023 10:57
У Зачернецькій гімназії 8 травня відкрили меморіальну дошку полеглому воїну Миколі Булавці, який свого часу працював у цьому навчальному закладі. Благородну справу ініціював та втілив у життя колектив гімназії: частково за особисті, частково за кошти, залучені з інших джерел.

Про це пише газета «Наше життя».

В урочистому відкритті взяли участь батьки, воїна, його сестра з сім’єю, побратим Микола Морозюк з села Вигнанка, голова Смідинської громади Оксана Піцик, староста Зачернецького округу Іванна Пухова, школярі, односельці. Настоятель Свято-Михайлівського храму с. Зачернеччя отець Володимир провів обряд освячення дошки.

Учасники ознайомилися з біографією Героя, вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. До сліз учасників заходу зворушила пісня Олени Білоконь «Журавлі» у виконанні директора Луківської школи мистецтв Тетяни Сачук.

«Він працював порівняно недовго, але дуже добре себе зарекомендував. Був хорошим, відповідальним, спокійним, врівноваженим, легко влився у колектив, – пригадує директор Зачернецької гімназії Ольга Вавринчак. – Брав участь і в загальношкільних заходах. Всю роботу виконував відповідально. Знала: якщо Миколі щось доручу, перевіряти немає потреби, бо виконає все, як належить».

Читати ще: «Я віддала б усе на світі, якби мій брат встав», – сестра загиблого волинянина Миколи Булавки

Нагадаємо, родом Микола Булавка з села Черемошна Воля. Останні кілька років проживав у Зачернеччі. Лави захисників України поповнив 7 березня 2022 року. 23 березня він потрапив під ворожий артилерійський обстріл поблизу села Засілля Вітовського району на Миколаївщині, був тяжко поранений і наступного дня помер. Похований на кладовищі села Нудиже.

Як ми писали, у вересні 2022-го Миколу Булавку нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду вручили батькам загиблого Героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus