USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця

7 Грудня 2015 14:30
У День Збройних Сил України, у міській гімназії Нововолинська відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця Вадима Демчука. Про це повідомляє «БУГ».

У цьому навчальному закладі пройшли його шкільні роки.

Вадим Демчук загинув 20 січня 2015 року у районі нового терміналу Донецького аеропорту. Востаннє рідні виходили із ним на зв’язок 20-го січня. Батько «кіборга» занепокоївся відсутністю зв’язку із сином та звертався за допомогою до Служби безпеки України. Пізніше згорьованому батьку повідомили, що його син потрапив у полон.

8-го липня Нововолинськ прощався із загиблим Героєм .

Найкращі відгуки про Вадима Демчука, найщиріші слова вдячності його батькам щемливо звучали на цьому скорботно-духовному заході з уст його учасників. Як зазначив міський голова Віктор Сапожніков, Волноваха, Дебальцеве, Іловайськ, Донецький аеропорт – це віхи нашої історії, це віхи втрат і трагедій та справжнього героїзму. Він висловив слова вдячності за виховання сина найріднішим людям та вручив батькові Володимиру Івановичу державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня. А учнів закликав пам’ятати Героя і вчитися на його прикладі.

Своїми спогадами про вихованця поділився начальник управління освіти Микола Остапюк, пригадуючи запитання Вадима та інших його однокласників про службу в Афганістані. Очільник освіти запевнив, що приклад Вадима – гідний наслідування. Він наголосив, що з метою вшанування пам’яті загиблих Героїв у школах міста проводиться пошукова робота, учні плетуть маскувальні сітки, у школах проходять благодійні акції, кошти від яких йдуть на допомогу бійцям АТО.

З великою гордістю за свого учня і з глибоким сумом розповіла класний керівник Ніна Вовчук про те, яким чесним, трудолюбивим та доброзичливим у спілкуванні був Вадим. Зворушливими були виступи однокласника Вадима Віктора Вознюка та його побратима Віталія Пясецького, які підкреслили, що Вадим віддав своє життя за краще майбутнє для кожного із нас. На його прикладі виховуватимуться нові покоління патріотів.

Хлопці у синіх беретах подарували школярам гімназії прапор 80-ої аеромобільної бригади із надписом: «Ніхто, крім нас». Батько Вадима Володимир Іванович подякував міській владі, адміністрації гімназії, педагогам і школярам за увагу до сина, за те, що прийшли віддати йому шану . Священики місцевої Свято–Михайлівської церкви отці Михайло та Олексій освятили меморіальну дошку та відслужили панахиду за полеглим бійцем. Живі квіти лягли до його портрета. Діти запалили свічі пам`яті.



Зазначимо, що це вже друга меморіальна дошка загиблому бійцю. Першу Вадиму Демчуку встановили 13 жовтня в Нововолинському ВПУ №1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus