USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині відкрили Меморіальний комплекс Голокосту

1 Липня 2015 12:17
На території Дубівської сільської ради, що на Ковельщині, 30 червня в рамках проекту «Захистимо пам’ять» відбулося відкриття меморіального комплексу Голокосту євреїв у роки Другої світової війни.

Саме на місці, де відбувся масовий розстріл, єврейська община спорудила меморіал та встановила пам’ятні щити, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.

За християнським звичаєм хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Зі вступним словом до присутніх звернулася голова Американсько-Єврейського комітету Берлінського Офісу Дейдре Бергер. Дубівський сільський голова Павло Безека подякував за збережену пам’ять та запевнив, що меморіальний комплекс не буде забутий.

Один із архітекторів меморіалу Антон Олійник розповів про історію створення комплексу, подякував будівельникам за вдало втілений проект.

Директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський роз’яснив присутнім напис на пам’ятній дошці, зроблений трьома мовами «У 1941-1944 роках єврейське життя у Ковелі та навколишніх містечках і селах знищили німецькими окупантами та підлеглими їм місцевими службами. На цьому місці вбили понад 8 тисяч євреїв. Нехай душі їхні будуть зав’язані у вузол вічного життя».

Головний рабин Західної України Бальд зачитав поминальну молитву Кадиш. До підніжжя пам’ятника поставили лампадки, поклали каміння, як це прийнято у єврейського народу, в пам’ять про загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Andrij Показати IP 1 Липня 2015 12:24
Ljybumo, pamjataemo, spiv4yvaemo..... tem same moze vidnbytusja z namu ykrajinzjamu vid ryk fashustiv-pytleriv.....
Правду не заховати Показати IP 1 Липня 2015 14:03
Холокост це міф. Згадайте краще українців яких жидва в 33 винищила.
Петро до Правду не з Показати IP 1 Липня 2015 17:37
Голокост - це є трагедія ХХ століття, в Маневичах буквально одного дня 5 вересня 1942 року було знищено понад 3000 тисячі мирного населення!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus