USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

На Волині відкрито 12 кримінальних проваджень щодо зловживань на гуманітарці

15 Вересня 2022 11:50
Нині до суду скеровано 10 кримінальних справ за фактами незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Також відкрито 12 кримінальних проваджень за фактами зловживань, пов’язаних із отриманням гуманітарної допомоги.

Про це від час 18-ї сесії обради інформував керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук (на головному фото).

На запитання депутатів про розслідування випадків зловживань гуманітарною на Волині він наголосив, що не доповідає про окремі кримінальні провадження. Однак додав, що з квітня передбачена кримінальна відповідальність за наживання на гуманітарній допомозі.

«Якщо люди допомагають ЗСУ, то честь їм і хвала. Але будь-яка добра справа не створює імунітет людині щодо наступних дій, які вона вчиняє. Всі підозри, які винесені, аргументовані та базуються на доказах. Вони скеровані до суду. Чекаємо на рішення суду.

Крім того, на сьогодні відкрито 12 кримінальних проваджень щодо незаконних дій щодо використання гуманітарної допомоги. У двох справах винесено підозри. У одній є рішення суду. Було конфісковано для потреб ЗСУ, зокрема 14-ї ОМБр, транспортні засоби», – розповів Віктор Тимчук.

Читати ще: Директора фірми від Ярмольського, яка продала браковані бронежилети на Волинь, оголосили у міжнародний розшук

За фактами незаконного переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку 10 кримінальних справ уже скеровано до суду. Є засуджені, зокрема ті, хто підробляв медичні документи для виїзду чоловіків за кордон.

«Жоден працівник прокуратури не виїхав за кордон. Усі перебувають на своїх робочих місцях», – наголосив керівник прокуратури.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 15 Вересня 2022 13:00
Знаю кількох відомих на волині волонтерів які принципово перестали возити вантажі та авто ззакордону чому тому, що прокурор та полісмен хоче жити по законах цивільного часу а зараз ВІЙНА і коли хтось жене авто і не може з обєктивних причин (обстрілів, передислокацій і.т.п) документально передати гуманітарку чи авто то з позиції прокурора/поліцая в теплому кабінеті він є злочинець... таким самим злочинцем він буде якщо дасть допомогу місцевому населеню в якого наприклад згоріли документи а ще як не дай боже він послухає когось і привезе ЗА СОБІВАРТІСТЮ бронежелет, чи касу, чи авто і.т.п і фактично з позиції закону продасть а з позиції людських відносин забере те, що вклав... то він просто рецедивіст :( ці люди не розуміють обставин в яких працюють волонтери і наслідки їх роботи зараз чітко видно по обємах ввезених вантажів... та з зручного крісла це не зрозуміти :( P.S. Міський голова звітується скільки з своєї зарплати він та міська рада передала на потреби ЗСУ цікаво побачити такі ж дані від прокуратури (не те, що ви кофіскували в рамках справ а те, що самі за покликом серця з 24 лютого допомогли....
Анонім Показати IP 15 Вересня 2022 21:23
Після початку та званої операціі правоохоронців під кодовою назвою «волонтер» кількість вантажів які їхали на фронт для наших військови впала на 70%. Контроль має бути, але ж не гнати статистику, бо хтось десь кому не там поставив.... ЛЮДЬМИ потрібно бути нешановні пани правоохоронці..
Діма Показати IP 16 Вересня 2022 20:30
Це тільки офіційно. А кільки кришують розкрадання гумінітарки. Волонтерів стає більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus