USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Волині водій збив трьох пішоходів, жінка загинула: винуватця ДТП посадили на 3,5 року

18 Грудня 2022 06:18
На Волині судили водія, який збив трьох пішоходів. Під час судового засідання він визнав свою вину частково, наголосивши, що потерпілі переходили дорогу поза пішохідним переходом та при цьому були п’яними. Однак його все одно посадили на 3,5 року.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

ДТП трапилася 16 жовтня 2020 року в смт Торчин на вулиці Луцькій. Водій Ford Mondeo Андрій Т. перевищив максимально допустиму швидкість в населеному пункті, рухаючись близько 70 кілометрів на годину, та допустив наїзд на трьох пішоходів, які перетинали проїзну частину зліва на право відносно руху авто.

Внаслідок ДТП двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження. А ось місцева жителька, на жаль, загинула.

Про водія відомо, що він є уродженцем села Привітне Локачинського району, має на утриманні малолітню дитину та працює налагоджувальником в ПрАТ «Волиньхолдинг».

Під час слухання справи водій визнав свою вину частково. Чоловік розповів, що під час аварії не слідкував за швидкістю, в момент зіткнення пішоходів не бачив, оскільки вони переходили дорогу поза межами пішохідного переходу, який освітлювався. Коли він проїхав перехід, відчув удар, після чого, злякавшись, відразу натиснув педаль газу, але потім зупинився.

Позаду автомобіля лежала жінка, він підбіг до неї, аби подивитись, чи вона жива. На місце події викликали швидку, але невдовзі жінка померла.

Водій наголосив, що потерпілі теж винні, оскільки вони переходили проїжджу частину поза межами пішохідного переходу та були в стані алкогольного сп`яніння. Завдані збитки він відшкодував повністю.

Потерпілі, своєю чергою, просили суворо не карати водія, однак наполягали на позбавленні його права керування транспортними засобами.

Врахувавши те, що обвинувачений не визнав свою вину та раніше неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, суд призначив йому покарання у виді 3,5 року позбавлення волі, також позбавивши його права керувати транспортними засобами на три роки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 18 Грудня 2022 11:08
А чим він не визнав свою вину? Він винен тільки частково, і то в меншій мірі. Що за суд такий?
Станіслав Показати IP 18 Грудня 2022 19:41
Визнати вину - це казати суду, що повністю винен, навіть, якщо не винен, тобто, фактично, треба брехати суду і тоді буде менше покарання. Якось так...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus