USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

На Волині вперше відбувся фестиваль «На гостину до тітки Елі в Запруддя»

30 Серпня 2021 21:10
Днями за ініціативи координатори Жіночого руху «ЗА Майбутнє» у Сошичненській та Камінь-Каширській ТГ Світлани Сидорук відбувся перший фольклорно-літературний фестиваль «На гостину до тьоті Елі у с. Запруддя», присвячений 150-річчю Лесі Українки.

Фестиваль був проведений у рамках Дня села Запруддя та об’єднав навколо себе близько тисячі осіб, йдеться на сторінці Жіночого руху «ЗА Майбутнє» у Фейсбуці.

До дійства також долучилась координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Волині Ольга Максимяк.

Святкування відбувалося на території місцевого сільського клубу. Гостей зі сцени зустрічало театралізоване дійство, в якому взяли участь організатори заходу: тьотя Еля ( Світлана Сидорук), Олена Пчілка (Оксана Трикош-Панасюк), Леся Українка (Тетяна Грицюк), Петро Теленко-Приходько (Василь Марчук), Лизавета (Марина Мартинюк).

Чудовий настрій присутнім дарували фольклорні колективи – «Нуйнівські співухи», «Берегиня», «Шавлайочка», «Криниця», «Приданки», «Дубровойка» та «Горлиця».
Також прекрасні номери продемонстрували учні та вчителі ОЗЗСО «Сошичненський ліцей».
Під час фестивалю діяв «Музейний дворик». На ньому були представлені виставки:

– «Косачі і Запруддя» ( Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей);

– «Властивий, найрідніший край для мене – Волинь....» (Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки);

– «Дивоцвіти драми-феєрії «Лісова пісня» (музей «Лісової пісні» в урочищі Нечимне).
Багато чудових номерів представили викладачі та учні Камінь-Каширської Дитячої школи мистецтв (директорка Олена Козік). Дарували глядачам власні поетичні твори місцеві авторки Наталя Шворак, Любов Фіц та Наталка Лабнюк.

На завершення фестивалю усіх присутніх частували «Лизаветиним борщем».

До слова, 40 літрів борщу за рецептом родини Косачів та власноруч спечений у печі хліб спеціально для цієї гостини приготувала активістка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Марина Мартинюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus