USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку стартував проєкт для жінок, які потерпають від насилля в сім’ї

19 Лютого 2021 20:54
У Луцьку жіночий рух партії «ЗА Майбутнє» запустив проєкт «Вирішуєш ти». Він створений спеціально для жінок, які потерпають від насилля в сім’ї.

Консультуватимуть жінок онлайн і безплатно, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Питання насилля в сім’ї жінки звикли не обговорювати поза домівкою. Тож часто залишаються зі своєю проблемою сам на сам. Що робити, куди звертатися, а головне – як це припинити? Такі питання найчастіше задають жінки, які опинилися в непростій сімейній ситуації.

Жіноча артилерія партії «ЗА Майбутнє» разом із групою правників створили проєкт «Вирішуєш ти». Усе для того, щоб жінки могли поспілкуватися з фахівцями й отримати відповіді на непрості питання: як захистити себе у сімейному конфлікті, як мирно залагодити непорозуміння, а головне – що робити, якщо кривдник – рідна людина, з якою спільний побут та діти.
«У нас вже є звернення від дівчат. Як представниць жіночого руху нас цікавить передусім тема протидії і запобігання домашньому насильству», – розповідає координаторка жіночого руху «ЗА Майбутнє» на Волині, депутатка Луцької райради Ольга Максимяк.

Читати ще: Захист і безпека: у Луцьку жінок безплатно навчатимуть самооборони

У Луцьку понад рік працює сектор з протидії домашньому насильству, де є чотири бригади правоохоронців, які працюють позмінно. Вони виїздять на виклики, коли є загроза насилля в сім’ї. Такий спецвідділ є лише в місті, а в селах на подібні повідомлення реагують дільничні поліцейські. Кажуть: ситуації трапляються різні.

«Приїжджаючи на виклик, у 90% випадків кривдник продовжує в нашій присутності ображати. Це ми описуємо у своїх поясненнях, у рапортах. Усе це фіксується на бодікамеру», – розповідає старший інспектор сектору з протидії домашньому насильству Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області Ірина Синицька.

«Цими терміновими заборонами ми на певний час обмежуємо кривдника. За порушення складаємо протокол. Систематичність вчинення адміністративного правопорушення вже передбачає кримінальну відповідальність. Це три і більше правопорушень», – додає представниця поліції.

Загалом на території Луцької громади є чотири екстрені служби, які допомагають тим, хто потерпає від насилля в родині. Однак в першу чергу жінці потрібно опанувати емоції та зателефонувати на гарячу лінію поліції «102».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 19 Лютого 2021 22:48
Як було лише бла-бла-бла так і залишилось, замісь того, щоб справді дієво і реально захищати і запобігати, бо для цього треба приймати нормальні закони і щоб вони були не лише на папері, як більшість наших законів, а діяли.Повчились би як боротись і попереджати сімейне насилля хоча б у Грузії, бо до Європи, Америки нам взагалі як до неба на маршрутці.
Дідо Показати IP 20 Лютого 2021 01:18
Гм, а насилля над чоловіками? Рівноправність усім! У мене зверху сусідка чоловіка 15 років гризе, йому куди звертатися?
Лучанин до Дідо Показати IP 20 Лютого 2021 10:25
В суд йому звертатись, з заявою про розлучення. Ніколи не розумів чоловіків, які терплять таку бабу. Пиляє постійно, вічно чимось невдоволена, не готує, в хаті срач, випиває, наліво ходить - це ознаки бракованої, непридатної для спільного проживання баби (саме баби, не жінки). Якщо щось таке присутнє - викидай сміття з свого життя.
Дідо до Лучанин Показати IP 20 Лютого 2021 14:16
І куди йому податися? Квартира у них одна
Лучанин до Дідо Показати IP 20 Лютого 2021 14:36
Коли на п'ятому чи шостому десятку інфаркт або інсульт схопить, від постійних стресів, мозговиносів - дуже буде до спільної квартири? А куди ідуть, коли баба після 20 років шлюбу раптом взб**днути рішає, тряхнути стариною в останній раз? Всі розуміють що непрості це питання, і розв'язати коли вже така ситуація - легко не вийде. Тому порада - спочатку станьте на ноги, в ідеалі заробіть на житло поки молоді, сформуйтесь як професіонал у якійсь сфері, тоді вже про постійну жінку поруч думайте. Щодо спільного майна - не рекомендую, хоча прекрасно розумію що в нашій країні навіть спільно заробити на нерухомість ой як непросто. І ще, перед тим як підписувати незрозумілі папірці - почитайте сімейний кодекс)
??? Показати IP 20 Лютого 2021 03:48
А коли стартує проЄкт для захисту чоловіків, які потерпають від виносу мізків жінками?
Лучанин до ??? Показати IP 20 Лютого 2021 10:31
Як тільки чоловік почне цим мозком користуватись, зрозуміє що таке "чоловік", для чого в його житті потрібна жінка - повір, ніякі проЄкти на цю тему йому не знадобляться. Тому що таку ситуацію нормальний, думаючий чоловік перерве ще в зародку. А от якщо його мамуся виховувала, модель чоловічої поведінки він один раз в кіно бачив, в голові в нього каша з усякіх "равноправій" і "-ізмів" - то і проЄкти не знадобляться. Треба працювати над собою - хоч це і важко, але в перспективі життя вибір єдино правильний.
Тора Показати IP 20 Лютого 2021 12:21
Десятиліттями і століттями виховували бикуватих мужланів, які в суспільному житті нічого не варті, а от вдома вони себе султанами відчувають. От такі бикуваті дивились на поведінку батька, діда і самі її тепер продовжують, але якби жінки були розузумнішими, то б не терпіли таких бикуватих і синів би інакше виховували. А проекти нічого крім ляпання язиком нічого нк дадуть, до бикуватих нічого не дійде, як не дійде до тих жінок, які таких засранців дома терплять та прислуговують, як куховарки, прмбиральниці і тд. Поки у жінок не буде власної гордості, доти бикуваті рулитимуть, бо знаютт, що яким би чмом воно не було, його не кинуть, мужик все-таки в хаті
Та до Тора Показати IP 20 Лютого 2021 22:09
Часто терплять бо банально нікуди подітись. Зарплати в нас в країні які? А житло скільки коштує? А цивілізований легальний ринок оренди існує, коли ціна адекватна і орендар захищений від примх орендодавця? Ото ж бо. А проекти ці справді бла-бла. Марна трата грошей і часу.
ABC до Тора Показати IP 21 Лютого 2021 00:20
Жінка сина повноцінно виховати НЕ може апріорі. Дочку може, а от сина виховати щоб той став чоловіком, може тільки чоловік. Після жіночого виховання син виросте хіба що слюнтяєм-каблуком. А оскільки хлопчиків виховують переважно мами, бабусі, потім в дитсадку виховательки, в школі вчительки - то де в хлопчику візьметься чоловіча модель поведінки? Якраз жінки і виховують (як тут написано вище) бикуватих мужланів. А потім жінки охають-ахають: де знайти справжнього чоловіка? Немає, перевелися! А ти дорогенька мізки своєму чоловіку кожен день не винось, тоді він через твій пресинг від тебе не піде, і дитина виросте в повноцінній сім'ї, нормальною людиною без психологічних травм. А потім син тобі внука твого теж виховає справжнім чоловіком, ітд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus