USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вибір професії – не «що-небудь» і не «як-небудь». ТУРНІР

9 Грудня 2013 15:25
Фінальна гра IV-го обласного змагально-мотиваційного професійного турніру між шкільними учнівськими командами «Знайди себе у світі професій» відбулася в Палаці культури Луцька, - повідомили у прес-службі Волинського обласного центру зайнятості.

Серед завдань турніру – виявлення, розвиток і підтримка обдарованої учнівської молоді; формування її соціальної зрілості, мотивації до праці; популяризація актуальних професій та спеціальностей, а також інформування про стан та тенденції ринку праці. Поряд з тим, цим заходом намагались ще раз звернути увагу громадськості до питань забезпечення змістовного дозвілля учнівської молоді, створення сприятливих умов для реалізації її творчого потенціалу, професійної самореалізації.

У фінальній грі взяли участь 13 команд, до складу яких увійшли учні 8-11-тих класів навчальних закладів: «Село і люди» (навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів гімназія № 1, селище Іваничі), «КОП» (НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» №2, місто Камінь-Каширський), «Що-небудь, як-небудь по-горохівськи, або зовсім ніяк по-українськи» (Будинок дитячої та юнацької творчості, місто Горохів), «Nomber one» (загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №1, місто Рожище), «СУПЕР-КЛАС»(Цуманська загальноосвітня школа I-III ступеня, селище Цумань, Ківерцівський район), «Веселі цвяшки» («Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради, місто Луцьк), «Комікс» (навчально-виховний комплекс Локачинська загальноосвітня школа-гімназія», селище Локачі), «ДРАЙВ» (Згоранська загальноосвітня школа I-III ступеня, село Згорани, Любомльський район), «Стимул» (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів село Оконськ, Маневицького району), «Кадри» (навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №1-гімназія», селище Ратне), «АНТІШОК» (навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №3-ліцей» місто Володимир-Волинський), «Клас» (Рокинівський навчально-виховний комплекс Луцької районної ради, село Рокині, Луцький район), «Україна родом із села» (загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня село Дубове, Ковельський район).

Турнір складався з двох основних конкурсів: візитка – представлення команди на тему: «Всі професії важливі – всі професії потрібні!» та музичне домашнє завдання на тему: «Професії третього тисячоліття (майбутнього)». Як наслідок школярі змогли дізнатися більше інформації про такі актуальні на ринку праці професії, як лісоруб, лікар, екскурсовод, будівельник, доярка, повар, комбайнер, вчитель, водій, дизайнер, перукар-модельєр та інші. Між цими двома конкурсами команди вправлялися у дотепності на професійну тематику, відповідаючи на «підступні» запитання від журі турніру.

До речі, оцінювання виступів команд у конкурсі здійснювалося відкрито кожним членом журі шляхом оприлюднення оцінки кожної команди після виступу всіх команд у кожному з конкурсів. До складу журі увійшли: заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Алла Чубара, член журі Всеукраїнської ліги КВН «Волинь», редактор відділу медіа-групи «Сім'я і Дім» Андрій Собуцький, головний спеціаліст управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Вікторія Демчук, директор Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів агропромислового комплексу Ростислав Войтюк, представник обласного молодіжного центру праці Ірина Бортнік, завідувач центру практичної психології та соціальної роботи Луцької міської ради Ольга Матвійчук, директор ТзОВ «Апельсин» В’ячеслав Теліцин.

При оцінюванні виступів команд журі враховували компетентність у сфері професій, створення їх позитивного іміджу, артистизм, виконавську майстерність, почуття гумору, позитивний емоційний фон, творчий підхід, оригінальність, командну роботу.
Підсумовуючи результати турніру, члени журі подякували учням команд за вдалі жарти, гарний настрій, цікаві постановки – ціле дійство «не дитячого» рівня. Командам бажали не зупинятись на досягнутому, йти в перед до нових звершень, до своєї мети, в тому числі, і до вдалого вибору професії.
Переможцем обласного змагально-мотиваційного професійного турніру «Знайди себе у світі професій» визнано команду «КОП» із Каменя-Каширського, друге і третє місця посіли «ДРАЙВ» із Любомльського району та «Клас» із Луцького району відповідно. Проте, варто зауважити, що в цей день переможених не було, адже всі учасники веселого та пізнавального дійства отримали свої відзнаки: кубки, дипломи, цінні подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus