USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вилучили 22 тонни клею, що містить наркотичні речовини

3 Жовтня 2018 14:30
На Волині митники вилучили 22 тонни клею, що містить наркотичні речовини.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

На посту Доманове затримали партію клею та праймеру до нього, що містить критичну частку прекурсорів. Упакований у пластикову та металеву тару товар загальною вагою майже 22 тонни від турецької компанії-відправника переміщував транзитом через Україну міжнародний перевізник з Білорусії.

Щодо поданих до митного оформлення рідин спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками (АСАУР). Вона впроваджується в практику роботи Державної фіскальної служби України з 2015 року в рамках імплементації міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур (переглянута Кіотська конвенція).

Попередній аналіз оперативних даних дозволив своєчасно затримати та відібрати для лабораторних досліджень взірці переміщуваного каучукового та поліуретанового клею з метою визначення характеристик, визначальних для встановлення його належності до наркотичних засобів, їх аналогів чи прекурсорів. У досліджених експертами зразках «клею» сумарний вміст ацетону, толуолу та метилетилкетону перевищував 50% маси. Відтак, увесь товар підлягає вилученню на відповідальне зберігання митниці до прийняття остаточних судових рішень.

Службі безпеки України у Волинській області, до компетенції якої відноситься розслідування відповідних справ, надіслано повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus