USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині випускників медичних вишів силоміць відправляють до сіл

12 Червня 2014 13:03
Волинські медики працюють над розвитком медицину у сільській місцевості. Однак для цього інколи доводиться відправляти нововивчених лікарів до районних фельдшерсько-акушерських пунктів без їхнього особливого на те бажання.

Так, виконувач обов’язків начальника управління здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк наголосив, що у системі охорони здоров’я не повинно бути політичних ярликів чи заангажованості. Таким чином, з його слів, за основу первинної медицини волиняни повинні сприймати саме сімейного лікаря.
Саме тому волинські медики планують розширити мережу первинної медицини і для сільського населення. Загалом, на сьогодні в області працює 776 фельдшерсько-акушерських пунктів.На основі таких сільських медпунктів планують обладнати медичні лабораторії.
Головний медик Волині зазначив, що за наступні 4 роки у планах фахівців із медичної галузі відкрити ще 85 додаткових лікарських амбулаторій у районах. На його думку, це дасть можливість зменшити радіус обслуговування для населення.

«Ідеальний лікар повинен бути універсальним: трошки окулістом, трошки отоларингологом. Однак, лікар, який після вишу потрапляє в міську медустанову працює у кращих
умовах у порівнянні із сільським. Тому інколи доводиться силоміць делегувати лікарів, які закінчили медичний виш до районів та сіл області», - резюмував Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
123 Показати IP 12 Червня 2014 13:08
В нас як поступити в медичний заклад, то направлення беруть які тільки можна. А працювати потім - тільки місто, можна навіть відразу і головним лікарем.
Анонім до 123 Показати IP 12 Червня 2014 13:32
А ти правий. Бо хто в нас головні начальники медицини Кошелі полішуки, от і тягне всіх своїх в місто. Самі в селі живіть,вони хочуть в городі.
777 Показати IP 12 Червня 2014 13:16
якщо вчився за державні кошти - працюй там куди пошлють!
Гость Показати IP 12 Червня 2014 13:30
Правильно всі повинн відпрацьовувати як колись.Закінчив вуз за державний кошту,будь ласка,відпрацюй в селі.А найкраще було б зробити так, - звідки приїхав, туди і направляти працювати.А то понаїжджали з Полісся набрали там направлень,що будуть працювати, а закінчили - ні один полішук не хоче їхати на своє Полісся лікувати своїх людей. Це неправильно.То,що виходить ми луцькі повинні їхати на Полісся і там працювати, а вони всі деруть з Полісся , як від чуми тікають.
До гостя до Гость Показати IP 12 Червня 2014 14:26
Що це за ярлики "полісся", "поліщуки"? Що це за расизм в межах однієї області? Як всім відомо у Луцьку не більше 20% корінного населення (хто з діда-прадіда ), а в цілому це жителі з сіл та містечок області, які переїхали до Луцька в різні часи.
666 Показати IP 12 Червня 2014 13:45
А що Грицюк ще там робить?! Чому він не люстрований (триччі) до цього часу???
Дончанин Показати IP 12 Червня 2014 14:34
коментар було видалено
Patrik Показати IP 12 Червня 2014 14:57
Спочатку на пенсію треба відправити працюючих лікарів-пенсіонерів, які хоч і мохом поросли, але зубами вчепилися в медичне корито... Часто - густо користі з них, як з козла молока, але з лікарні добровільно не підуть, хіба що, хай Бог простить, винесуть вперед ногами... Частина лікарів, замість того, щоб займатися прямими обов'язками, просунились в депутати, стали "політиками"... Який рівень життя і який рівень медицини в Україні вони нам забезпечили всім відомо: далі нікуди! Але скажіть про це лікарю, він Вам в очі плюне і звинуватить в усьому державу... А це все, що зараз відбувається, це елементарне окозамилювання... На жаль, хабарі для наших лікарів понад усе.
Кішка до Patrik Показати IP 12 Червня 2014 15:19
Шановний, ви глибоко помиляєтесь вважаючи безпечнішим лікуватись в молодих лікарів, ніж в лікарів-пенсіонерів...Бути тренажером для інтерна без досвіду я особисто категорично відмовляюсь..
Patrik до Кішка Показати IP 12 Червня 2014 15:38
Шановна, не дай Вам Бог "бути тренажером" у немічних лікарів, які ложку не можуть тримати впевнено, а не то, що скальпель... Щодо молодих та недосвідчених лікарів, то частково я з Вами згідний, однак відомо, що молодість то такий "дефект", який з роками проходить... В молодих інтернів відсутні практичні навички, проте є багаж теоретичних знань... А для літніх людей характерний маразматичний розлад, тобто в такому випадку і набута практика і теорія відходить далеко в небуття і, на жаль для лікарів така проблема також характерна... Я Вам бажаю ніколи не хворіти, не дай Бог нікому не попадати в лікарню.
НЕЛУЧАНИН до Patrik Показати IP 12 Червня 2014 17:22
коту під хвіст той багаж знань, коли шмаркатий лікар не поставить правильного діагнозу і буде лікувати бог-зна що. крім того, молоді більш наглі і цинічні, хочуть грошей і то багато, а толку з них, як правило - дійсно як з козла молока. добре, як вперед ногами не відправлять
Patrik до НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Червня 2014 21:06
І такий хід подій, на жаль, можливий... Але якби проаналізувати всі лікарські помилки, які мали місце протягом бодай останніх 10 років і призвели до суттєвої втрати здоров'я пацієнтів або взагалі до летальних випадків, то цілком очевидним вимальовується факт допущення цих помилок саме досвідченими лікарями, тобто більшістю лікарів з серйозним лікарським стажом...А скільки випадків зам'яли, хто тепер скаже? А який в нас рівень дитячої смертності, починаючи з пологового будинку? Страшно і соромно про це навіть згадувати, бо у Європу ж ідем... Отож шановний нелучанине, як Ви кажете "шмаркатий лікар не поставить правильного діагнозу", можливо й таке, але ж в нього є шанс навчитися і стати фахівцем у майбутньому, а більшість лікарів-пенсіонерів давно деградували як спеціалісти, крім вимагання хабара їх нічого не цікавить, та ще й молодих цьому навчають, подаючи ганебний приклад... Прикро, але це факт.
Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 17:13
Ну да, всі хлібні місця заняті нащадками світил. Ціля династії, що в міській лікарнгі, що в обласній. Цікаво, скільки коштує влаштуватись на роботу у ці заклади?
НЕЛУЧАНИН до Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 17:24
для медсестри - від 1000 у.о., для лікаря - від 10 000 у.о.
Бармалєй до НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Червня 2014 19:08
Нормально, да? Думаю, шо-то наші головні лікарі і заввідділеннями наймичок позаводили і садівників і попихачів. Як то вистачає зарплати у 4000 на барскіє ізлішества?
НЕЛУЧАНИН до Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 20:47
зарплата 4000 - це так, на пиво і сигарети
НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Червня 2014 17:26
запитання до всіх журналістів . ЩО ТАКЕ ВИШ ? ХТО РОЗШИФРУЄ ? стосовно примусового направлення - створіть умови і люди самі поїдуть вистачить займатись совковими методами
Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 19:12
Нормально да? Людина за направлення заплатила, щоб вчитися на державному, а тут не дадуть гроші відбити і направляють у ФАП. Де справедливість? Не для того гроші платилися, щоб багнюку в селі місити.
НЕЛУЧАНИН до Бармалєй Показати IP 12 Червня 2014 20:46
ти не переживай. у ФАПі не менше бабло косять, як у місті. умови трошки інакші. а медсестрам у лікарнях не дуже-то в кишеню щось кладуть
кран Показати IP 13 Червня 2014 19:51
всіх через село. нехай набивають руку, бо в селі можуть набити і пицю, тож треба було краще вчитись. З наступаючим святом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus