USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині - Європейські Дні Добросусідства між Україною і Польщею

6 Серпня 2015 14:58
Європейські Дні Добросусідства між Польщею і Україною нині знову розпочалися на українсько-польському кордоні. Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

Так, сьогодні на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грабове» Луцького загону на напрямку сіл Адамчуки Шацького району, що на Волині, та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща відбулося відкриття заходів, які триватимуть до 9 серпня.

Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії кордону як з української, так і з польської сторони. Для поєднання обох берегів Західного Бугу та створення можливості перетину кордону через річку спеціально для цієї події інженерні підрозділи збройних сил Республіки Польща спорудилио понтонний міст, а вже силами органів місцевого самоврядування та прикордонних підрозділів обох країн облаштовали тимчасові пункти пропуску. Таким чином, українці та поляки зможуть у ці дні відвідати один одного та взяти участь у святкових заходах по другу сторону Бугу.

Місце проведення заходу сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого кордону між ЄС і Україною.

Мета проведення Європейських Днів Добросусідства – звернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку співпраці між країнами, залучення широкого кола громадськості, популяризації української та польської культур. У ці дні організатори заплановали проведення низки цікавих спортивних та культурно-розважальних заходів.

Молодь зможе відстояти свою державу під час транскордонних змагань з велосипедного ралі та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках, а в турнірі з футболу до правоохоронних відомств України, Республіки Польща долучиться команда з Республіки Білорусь.

Крім цього сусіди зможуть послухати виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідати ярмарки, заядлі рибалки позмагаються в удачі під час рибальського турніру. Також продовж цих днів відбудуться різнопланові господарські форуми та семінари.

Головним завданням прикордонників під час проведення прикордонного контролю громадян та дотримання прикордонного режиму - забезпечити надійну охорону державного кордону та створити сприятливі умови його перетину для громадян.

Перетин українсько-польського державного кордону в районі прикордонного знаку № 1055 в ці дні відбуватиметься згідно із вимогами діючого законодавства обох держав з прикордонних питань. Усіх, хто захоче долучитися до заходу, пропускатимуть при наявності дійсного закордонного паспорту та візи, або ж для місцевих жителів в додаток до паспорта - картки малого прикордонного руху. Крім цього перебування та пересування громадян в прикордонні без перетину кордону повинно бути з документами, що посвідчують особу, тому громадяни повинні дотримуватись правил прикордонного режиму, а при перетині кордону пам’ятати про заборону переміщення товарів поза митним контролем, переміщення небезпечних матеріалів, зброї та наркотичних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus