USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині за кошти ООН допомогли дитсадку

19 Лютого 2015 11:59
Дитсадок “Сонечко” в Поворську, що на Ковельщині, відновили за допомогою Програми розвитку ООН та кошти з місцевих бюджетів. Громаді села вдалося модернізувати будівлю дошкільної установи, створити комфортні умови для дітей та працівників дитсадка. Минуло 10 років і в дитсадку стало можливим відкриття ще однієї групи, - інформує ТЦК.

“Мені в садочку добре. Тут у мене багато друзів. Тут тепло і затишно. Багато іграшок”, - каже вихованець дитсадка “Сонечко” Вадим Сидорук.

Народжуваність у селі збільшилася: в минулому році тут народилося 38 діток.

“Село велике. Залишається в селі молодь. І дуже погано було, що в одній групі в нас були дітки різного віку. А зараз ми дуже задоволені, що саме наші діти підуть в нову групу, яку сьогодні відкрили завдяки багатьом людям. І дуже багато в цьому ми завдячуємо нашій Олені Іванівні — людині, яка є керівником дошкільного закладу. Вона була першою, хто був ініціатором і хто весь час турбувався, аби це питання вирішилось.”, - розповідає мама Олена Левчук.

На цей рік до школи тут готують 30 дошкільнят. Нову групу відвідуватимуть ще 25 дітей. Аби їм було комфортно, відремонтували приміщення, де розмістились ігрова кімната, спальня та роздягальня.

“Ми отримали запрошення виконати ці роботи ще на початку грудня 2014 року. Отримали його з приємністю. Але коли ми дізналися, що роботи треба виконати за місяць часу, то трохи захвилювалися — обсяг ремонту тут великий. Але це нас і надихнуло... Хочу відзначити неабияку допомогу місцевих працівників садочку. Вони були сповнені бажання, сил та енергії виконати ці роботи. Звичайно наші працівники приклали тут максимум зусиль і вміння. І я думаю, що результатом всі задоволені” , - каже директор МПП “Інвестбуд” Василь Волинчук.

Ремонт профінансували з районного та місцевого бюджетів. Затишок та комфорт у приміщеннях нової групи дитсадка допомогли створити благодійники. Так усі разом спільно зробили добру і потрібну для села справу.

“Це є вже четверта група. Четвертий промінчик нашого сонечка. Для того, щоб відкрилася наша група доклало зусиль багато людей. А коли ми всі разом — то є результат. І ми намагаємося працювати всі разом — і з батьками, і з колективом”, - каже завідувач дитсадка “Сонечко” Олена Ковальчук.

З відкриттям нової групи дитсадок у Поворську відвідуватимуть 112 дошкільнят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus