USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині зафіксували безпілотники, які переправляли товар

25 Березня 2016 12:49
Чергові дві спроби використання малих літальних апаратів зафіксували українські прикордонники спільно зі своїми колегами з Польщі. Зокрема, польоти МЛА відслідкували на ділянках Луцького та Львівського прикордонних загонів і на суміжній території. Прикордонники двох держав помітили їх за допомогою тепловізійних приладів спостереження.

Літальні апарати порушниками використовували в темний час доби, у такий спосіб, мабуть, намагаючись переправити товари через державний кордон. Щодо цих фактів були поінформовані підрозділ ППО та взаємодіючі органи.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Вже під час прикордонно-представницької зустрічі прикордонники України та Польщі обміняються деталями. Наразі встановлюються особи, які причетні до цих правопорушень та можливі місця запуску МЛА і скидання товарів.

Так, вимушену посадку здійснив літак у Маневицькому районі поблизу села Соф’янівка. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що на борту літака знаходився контрабандний товар - сигарети.

Прикордонники відзначають, що найбільш активно використовуються ділянки кордону в межах Львівської, Закарпатської та Волинської областей. При цьому у минулому році прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримали 9 малих літальних апаратів. За 2 місяці цього року спільно з співробітниками СБУ та Нацполіції в тилових районах виявили та затримали 2 пілотів, 2 літаки АН-2 та значну партію контрабандних сигарет.

Зазначена протиправна діяльність має ознаки добре організованого транскордонного характеру, а випадки порушення повітряного простору переважно були пов’язані зі спробами незаконного переміщення через державний кордон тютюнових виробів та незаконних мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
до лучанин Показати IP 25 Березня 2016 15:11
напевне треба ще сапалаівку провірити на предмет підводних конрабадних човнів і московських водолазів.
бе Показати IP 25 Березня 2016 16:07
а 1.5тонни бурштину він підніме))))
до лучанин Показати IP 25 Березня 2016 17:12
якщо разом із шпигою то ні-перегруз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus