USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині занепадає виробництво яловичини

8 Листопада 2014 17:28
Через нерентабельність виробництвом яловичини на Волині займаються лише окремі сільгосппідприємства, а загалом вирощування м’ясної худоби у майбутньому викликає занепокоєння обласної влади.

Про це йшлося під час семінару з питань розвитку галузі молочного скотарства та цінової ситуації на ринку молока, що відбувся 5 листопада у Ковелі.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зауважив, що аналіз розвитку тваринництва в області показує, що лише завдяки застосуванню сучасних технологій можна досягти високої ефективності. З його слів, саме завдяки будівництву комплексів з вирощування птиці реалізація м’яса сільськогосподарськими підприємствами у поточному році збільшилася на 24%. Нині виробництво м’яса птиці становить 83% від загального обсягу реалізації м’яса сільгосппідприємствами. Сьогодні 73% м’яса птиці виробляє ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» і 27% - ТзОВ «Птахокомплекс Губин».



Питома вага реалізації м’яса свинини становить лише 11% і збільшилася всього на 6,6%. Через надзвичайно низьку рентабельність і збитковість виробництвом яловичини займаються лише окремі сільськогосподарські підприємства, її питома вага становить лише 5,8%. Юрій Горбенко підкреслив, що занепокоєння викликає вирощування м’ясної худоби, ціни не компенсують затрати на її вирощування, а дотація із держбюджету цьогоріч - відсутня. Ця настороженість ставить під сумнів те, хто у майбутньому вирощуватиме м’ясну худобу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль Показати IP 8 Листопада 2014 18:40
Слава Україні!
Однак Показати IP 10 Листопада 2014 11:43
Ви, напевно, не купуєте ні м"яса, ні молока... якщо пишете про нерентабельність...в знайомих прийняли теля по 30 гр. за кіло живої ваги при базарній ціні 100 гр. 300% - хіба ж не рентабельність?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus