USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що очікують від жнив на Волині

21 Липня 2014 11:03
Наскільки оптимістичні прогнози щодо завершення жнив, стало відомо в облдержадміністрації.

Про це під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 21 липня розповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

З його слів, в області широкомасштабно розпочалася жнивна кампанія. Згідно з попередніми розрахунками очікують збір зерна у обсязі 930 тисяч тонн, що на 28 тисяч тонн більше, ніж торік. Цього планують досягти завдяки зерновим культурам та кукурудзі. Збільшення виробництва зерна очікують завдяки підвищенню врожайності зернових культур та збільшення посівних площ.

Наразі завершили обмолот озимого ячменю на площі 4,7 тисячі гектарів. Сільськогосподарські підприємства намолотили вже понад 12 тисяч тонн за середньої врожайності 40 центнерів з гектара. Окремі господарства, що дотримуються передових технологій, мають 50-60 центнерів з гектара.

Найвищі показники врожайності по Україні на Волині (34 центнери з гектара) має озимий ріпак. Обмолочено 16 тисяч гектарів (70% площ) озимого ріпаку, зібрали понад 50 тисяч тонн.

Зі слів Юрія Горбенка, цього вдалося досягти завдяки новітнім технологіям та акивній роботі партнерів, які поставляють насіння та здійснюють науковий супровід. Каже, що ціна ріпаку зменшилася від початку збирання культури, тому сільгоспвиробникам радять бути уважними та визначатися, чи продавати ріпак за низькою ціною зараз, чи утриматися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus