USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині занепокоєні якістю води для школярів

21 Вересня 2015 21:47
Оскільки вода, яку п’ють учні однієї зі шкіл Волині, подається азбестовими трубами, кошти на вирішення проблеми просять передбачити в обласному бюджеті.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 36 сесії обласної ради.

Із запитом до голови облдержадміністрації звернувся депутат Микола Давидюк. Він просить допомогти вирішити питання, яке піднімав ще у грудні 2012 року. Тоді розглядали обласну програму «Питна вода», яка діє і нині.

Проблема у тому, що у школі села Гораймівка Маневицького району під час прориву водопроводу виявили, що він проведений азбестовими трубами. Відтоді минуло майже три роки і школу включили у вказану програму, але учні досі п’ють воду, що надходить азбестовими трубами.

Як розповів депутат, школа побудована у 1990 році в «авральному режимі» і це викликає низку проблем, пов’язаних з будматеріалами та аварійністю каналізаційної системи. Микола Давидюк просив закласти кошти на вирішення цією проблеми у проект обласного бюджету.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Занепокоєний Показати IP 21 Вересня 2015 22:44
Для порівняння: на території підприємства ПрАТ "Волиньхолдінг" (корпорація НЕСТЛЕ) в смт. Торчин старі складські приміщення з покрівлею з шиферу азбестоцементного були огороджені за 2 м з написами типу СУПЕРНЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЖИТТЯ, ЗАГРОЗА ЗАХВОРЮВАННЯМ НА РАК і т.д. і плюс щит з інформацією чому він такий небезпечний, авральними темпами там покрівлю міняли! А тут воду п"ють діти, а вони ще радяться в проект якої п"ятирічки це запланувати та до якого юбілею приурочити. Диб-л-їди!!!
Анонім до Занепокоєний Показати IP 22 Вересня 2015 01:05
Чому дибіли? Їм краще в день тратити на продуктову блокаду Криму 200 тісяч гривен (я вже не кажу про втрати від цієї блокади), чим поліпшити здоров'я якихось дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus