USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Яка якість питної води на Волині

24 Липня 2018 14:55
Якість питної води в області, відповідно до останніх аналізів, знаходиться в нормі.

Про це повідомили 24 липня під час позачергового засідання регіональної комісії Волинської ОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головний спеціаліст управління житлово-комунального господарства ОДА Галина Мисковець поінформувала, що для знезараження питної води, призначеної для споживання, хлор не використовують із 2014 року. Переважно для очищення питної води використовують гіпохлорид натрію (або кухонну сіль). Окрім того, чотири водоканали області мають власні електролітичні установки для знезараження питної води.

«За показниками першого півріччя чотирьох водоканалів області, всі відібрані проби питної води знаходилися в нормі», – сказала Галина Мисковець.

Вона зазначила, що за останніми показниками є невеликі перевищення норм за окремими елементами, однак, «якщо вірити лабораторним аналізам, не все в нас так погано».

Керівник відділу Держпродспожив служби Волині Назар Орел додав, що, за результатами аналізів, у питній воді, однак, недостатньо елементів заліза. Водночас він зауважив, що біля основних артсвердловин не організовано санітарні зони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus