USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині затримали агента КДБ Білорусі

24 Березня 2021 10:16
Контррозвідка Служби безпеки України на території Волинської області викрила та припинила розвідувальну діяльність на шкоду державній безпеці нашої країни громадянина Республіки Білорусь.

Про це повідомляє пресслужба СБУ області.

Встановлено, що він був завербований КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутувався на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.

Задокументовано, що співробітники іноземної спецслужби відпрацювали агенту завдання щодо збору актуальної інформації про ситуацію у прикордонні; стан захищеності державного кордону України; порядок його охорони; технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби України; характеризуючі та компрометуючі дані на прикордонників і митників тощо.

Із цією метою агент КДБ РБ намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців ДПС України з числа секретносіів.

Окрім отримання розвідувальної інформації, куратори вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї та товарів подвійного призначення через державний кордон.
Отримані контррозвідкою СБУ дані свідчать про те, що ця діяльність серед іншого мала на меті організацію провокацій та створення інформаційних приводів для звинувачень України у нібито постачанні зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь.

Наразі громадянину Білорусі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Заходи з припинення протиправної діяльності іноземного громадянина проводились у взаємодії з Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
маразм Показати IP 24 Березня 2021 10:39
нагнетают шпиономанию, когда там узнавать и красть нечего. Теперь сябры словят нашего «шпиона» - так глядишь и врагами станем
жлл до маразм Показати IP 24 Березня 2021 11:04
а ти агент ФСБ?
666 до жлл Показати IP 24 Березня 2021 11:55
здесь таких агентов влияния пруд пруди
Правдоруб до маразм Показати IP 24 Березня 2021 12:59
Судячи з вашого нікнейму ви написали свій діагноз?
І знову Піксель Показати IP 24 Березня 2021 11:01
Пожалів Бацька сусідів, коли про Хатинь казав, а вони ось як дякують.
Да Показати IP 24 Березня 2021 13:42
Все-таки молодці контррозвідка!Це і тепловізора нетреба білорусам щоб порахувати де ходять стражі кордону це і все напевно здавав і шо в газетах пишуть і хто голова в прикордонних селах , ай посадять тепер , так в треба цьому шпигуну!мододці наші розвідники все так вміють працювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus