USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині збільшилась вартість проїзду на міжміських та міжобласних маршрутах

15 Грудня 2023 11:02
Вартість проїзду в автобусах міжобласного та міжміського сполучення на Волині зросла, тариф підняли перевізники. Також на 10 % зріс автостанційний збір.

Про це Суспільному розповів начальник Луцької автостанції № 1 Ігор Модла.

З його слів, вартість проїзду піднялася через те, що окремі перевізники дотримувались менших тарифів тривалий час, а зараз вони переглянули цінову політику і відбулось збільшення тарифу.

Ціни за проїзд збільшилися на таких напрямках як Львівський, Ковельський і Володимирський.
«Зростання становить до 10 %. Якщо в абсолютному вираженні, до кінцевої зупинки на маршруті десь від 20 до 30 гривень виросла вартість», – каже Ігор Модла.

Позиція водіїв та перевізників

Один із перевізників Роман Скрипцов говорить, що вартість проїзду у його маршрутках зросла через підняття ціни на пальне і запчастини. З його слів, від початку 2023 року вартість проїзду не підіймали, не зважаючи на здорожчання бензину.

«Якщо Ковель-Луцьк рахувати, то підняли ціни, але водії возять дешевше. Гума дуже піднялася, не маємо грошей, щоб перевзутися, навіть», – каже перевізник.
Водій Олег каже: щодня їздить із Луцька у Володимир і назад. Вартість проїзду зросла на п’ять гривень через здорожчання вартості пального, розповів водій маршрутки.

Читати ще: У Луцьку зросла вартість електронного квитка для проїзду в громадському транспорті

«Я думаю, що це невеликий показник. Хоч люди й обурюються дуже, що дорого», – говорить водій.

Чи відчули здорожчання пасажири

Майже на 30 % платить більше за проїзд в автобусах і маршрутках, які курсують в області та за її межі пасажир Анатолій. З його слів, їздить часто до родичів у сусідню Рівненську область – у місто Вараш та селище Млинів.
Пасажир Іван каже, що маршруткою їздить рідко. Каже раніше з села Козин, що за 30 кілометрів від Луцька, доїжджав до обласного центру за 40 гривень, нині заплатив 60.

«Якщо на таку відстань і на 20 гривень зросла вартість, то це наскільки ж зросла, якщо далі їхати?» – говорить пасажир.

Хто встановлює тариф на проїзд та як він регулюється

Головний спеціаліст відділу транспорту департаменту інфраструктури облдержадміністрації Дмитро Горбач каже, що органи влади ніякого впливу на перевізників не мають щодо встановлення вартості проїзду в автобусах.

Контролюючим органом залишається Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 15 Грудня 2023 12:08
Хоч за це спасибо
Ага Показати IP 15 Грудня 2023 13:51
соляра дешевшає, альоу
Анонім Показати IP 15 Грудня 2023 19:18
Головний спеціаліст відділу транспорту департаменту інфраструктури облдержадміністрації Дмитро Горбач каже, що органи влади ніякого впливу на перевізників не мають щодо встановлення вартості проїзду в автобусах. А хто в Україні має вплив? Брати хабарі з перевізників на так званих конкурсах ви можете? А для людей ваша "команда" нічого не може...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus