USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині зчинили наклеп на священика

25 Лютого 2016 17:08
Настоятель Свято-Стефанівського храму в селищі Торчин Луцького району Волинської області Анатолій Ткачук заявляє, що його скомпрометували, звинувачуючи у розбещенні 19-річного хлопця. Отець Анатолій каже, такі неправдиві звинувачення принизили його честь і гідність, завдали непоправної шкоди його авторитету, змусили рідних і прихожан місцевого храму пережити складні часи.

Нагадаємо, у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини восени 2015 року звернулася волинянка Галина Панасюк. З її слів, жахливий інцидент трапився неподалік від Торчину. Як стверджувала плачучи вона, священик УПЦ МП місцевої парафії домагався її 19-річного сина.

Галина Панасюк зізналась, що хотіла, аби з горе-батюшкою розібрались громада, представники духовенства та правоохоронці.

Усі звинувачення у розбещенні чи будь-якому іншому насиллі щодо хлопця – Леоніда Панасюка - отець Анатолій категорично заперечує. Крім того, щоб довести свою невинуватість, він поскаржився до суду на громадянку Панасюк та її сина. Слідство вже підтвердило, що факту злочину з боку священика не було. Також наклеп з боку Галини Панасюк підтвердили під час засідання представників духівництва Волині. Своє слово сказали і місцеві прихожани, ставши на захист Анатолія Ткачука.

Отець Анатолій пояснив ймовірну причину такої поведінки Галини Панасюк.

«Я дізнався, що такі дії Панасюка Г.М. та Панасюк Л.А. зумовлені бажанням інших зацікавлених людей змістити мене з посади настоятеля Свято-Стефанівського храму у селищі Торчин Луцького району. А на моє місце хочуть призначити іншого священика, який раніше був настоятелем церкви в селі Смолигів, і якого звільнили за клопотанням мешканців цього села.

Вважаю, що факти у заявах Панасюка Л.А. та Панасюк Л.А. є надуманими та такими, що не відповідають дійсності», - пояснив отець Анатолій.

У висновку правоохоронців, які надав обвинувачений редакції ІА Волинські Новини, зазначено, що слідчі опитали більше сорока місцевих мешканців і їхні власноруч написані заяви підтверджують чесність та порядність священика, характеризують його з позитивного боку.

Отже, аргументувавши це також і в суді, священнослужитель стверджує, що звинувачення сім’ї Панасюків не підтвердилися і свідчать про їх неправдивість та про протиправні дії.

«За час мого настоятельства у Свято-Стефанівському храмі, розпочинаючи з 1996 року, в мене не було жодного конфлікту чи будь-якого іншого непорозуміння з місцевими мешканцями, прихожанами храму. З боку Волинської єпархії УПЦ до мене як до настоятеля, священика і духівника, також жодних претензій не було.

Натомість, у своєму зверненні до митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, мешканці Торчина негативно характеризують заявницю та її сина. З цього приводу для перевірки відомостей, викладених у зверненні до Волинської єпархії УПЦ, працювала церковна координаційна рада, яка і вирішила, що заява Панасюк Г.М. є наклепницькою», - пояснив Анатолій Ткачук.

Зміст листа отця Анатолія Ткачука, який отримала редакція Інформаційного агентства Волинські Новини, подано нижче без змін:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 17:25
Настоятель Свято-Стефанівського храму в селищі Торчин Луцького району Волинської області Анатолій Ткачук заявляє, що його скомпрометували, НАПЕВНО ВІДМОВИВ ЖІНЦІ.. Галина Панасюк ОСЬ ВОНА ЙОМУ І КИНУЛА ПРИДЯВУ
по сикрету до Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 19:21
зате тепер який піп чемний став!!!!!!!!!!! боюсь шоб його синок не схотів хлопчиків у школі і вобше його нашо допустили в школу з такою репутацією татковою?
полішук Показати IP 25 Лютого 2016 17:26
не захищаю попа! але в 19 років ? може хлопець хворий?
Перехожий Показати IP 25 Лютого 2016 17:29
Нажаль церкви, як такі, стали більше схожі на приватні підприємства, своя конкуренція, свої внутрішні інтереси. Не грабують і ось такими методами, щоб зайняти місце де грошей побільше. Мова не стільки про даний конкретний випадок, а взагалі про справи церковні, не один же ш сюжет по телебаченню можна побачити про отців наших "святих". ! Ні в якому разі не зачіпаю релігійних переконань чи поняття віри!
торчин Показати IP 25 Лютого 2016 17:31
Та це ж нерозумна і брехлива баба. ЇЇ весь Смолигів і Торчин знає.
смолигів до торчин Показати IP 29 Лютого 2016 16:10
попа теж знають як хапугу захланного, безстижого і зарозумулого. то ж він їздив у районо на торчинських вчителів жалітися, шо погані оцінки його дітям ставлять, а сам в Білостоцькій школі на троясах заїхав на попа , а сам не мав часу, за майструванням гробів ( бізнес такий у нього) перевірити, чи його отродія щоденники в школу носять. , то вчителька ще мусила на колінах пробачення просити, бо зробила зауваження синкові.
гиги до торчин Показати IP 15 Лютого 2017 19:13
і попа вашого ненажерного весь смолигів і торчин знає ..Гробарь...........
аноніму Показати IP 25 Лютого 2016 17:59
уважно прочитай хто дійові особи та кого потрібно притягнути до відповідальності та хто хотів священником в торчин
торчинцям Показати IP 25 Лютого 2016 18:01
знову ті ж самі дійові особи; кревський та його поплічники
а Показати IP 25 Лютого 2016 18:02
піп і хлопець отримали задоволння
Читач Показати IP 25 Лютого 2016 18:37
коментар було видалено
торчинцям Показати IP 25 Лютого 2016 18:41
тепер розумію чого кревський на 19 січня завжди купався в смолигові та хотів настоятеля в торчин із смолигова, якого звільнили та шантажував заявою панасючки священника іх торчина до виборів, а після виборів показав заяву
торчинець Показати IP 25 Лютого 2016 19:04
жодних нарікань? та це перший хам на цілий Торчин. як така людина взагалі може бути священнослужителем
Торчинець 2 до торчинець Показати IP 25 Лютого 2016 21:58
Напиши як він і де хамив і щоб тобі повірили що ти не брехло ,як путін з своїми не солдатами вічливими , то ще і своє прізвище, я так розумію ваша п...ж на цьому закінчиться.
жарт до Торчинець 2 Показати IP 29 Лютого 2016 16:25
його примітивні, недоречні жарти все про нього сказали особливо на похоронах, але цому байдуже до чужог горя, для нього це бізнев - зиск
Ніна Показати IP 25 Лютого 2016 20:06
A як це бидло било свою сусідку і на ...посилав!Це нормально???Я не вірила поки випадково не побачила цей конфлікт!Будучи його парафіянкою більше я до нього у храм не пішла!!!
Міщан до Ніна Показати IP 25 Лютого 2016 21:23
А що бив так раз з 10? Сусідку що ви невірили тільки тільки за останнім разом побачили і повірили?
Міщан до Ніна Показати IP 25 Лютого 2016 21:28
Не знав що храм ткачуковий, напевно були доброю парафіянкою що такі секрети знаєте.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 20:41
А думав йому легко буде - ручку цілуватимуть та грошики приноситимуть.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 20:58
Шановні торчинці, вам не гидко? Вам не страшно за ваших дітей?Як ви терпите таку наругу над собою?
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 21:42
Гидко читати про такого священника. Сьогодні комерція сягнула таких маштабів, що можна купити все, крім доброго імя. Можна довго приховувати свої сексуальні уподобання, але шило в мішку не втаїш. Чи варто такій людині бути в церкві? Світ широкий отче, не гніви бога нещирістю. Гроші можна заробляти і в іншому місці.
Прохожий до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 22:07
Цей комерціянт будував храм на рівному місці з прихожанами там і копійки волошенюкової немає, в Луцьку свої віяні, а писати можна що хочеш.
анонімка Показати IP 25 Лютого 2016 21:42
Треба пройти Анатолію Ткачуку дитектор брехні .І ВСЕ СТАНЕ ЗРОЗУМІЛО.А якщо непогодиться означає протилежне.
Міщан Показати IP 25 Лютого 2016 21:48
Ткачук як батюшка особою мудрістю не вирізняється, але палку явно перегнули з сплєтнями, ті ригивські прехлєбєї про нього сплєтнями запустили по торчині давно готовили торчин до того щоб Ткачука нагнати неподумали що парафія так за нього потягне, напевно хотіли пропихнути рижого попа з смолигова, а в останнього в голові грає як в слабого в грудях. І чиїми руками? панасючки про неї знають всі окружні села, на місцевого доктора писала, на попа писала, в чужу сімю влізла. Коротче книжка в сумці ...
посторонний Показати IP 25 Лютого 2016 21:59
а як поясніть слухи про 8 летній опит батюшки с циганскими хлопцами и другімі боящіміся сознаться!
Друг Показати IP 25 Лютого 2016 22:13
Цигани надійний електорат, не дарма їх в торчині, як будь то їх столиця.
Риба Показати IP 26 Лютого 2016 08:41
Некорректно говорить, что священники безбожно врут. Священники врут божественно!
рыбе Показати IP 26 Лютого 2016 09:21
священники врут вместе с властью и кирюшей против украины должна быть наша церковь - украинская
просто людина Показати IP 26 Лютого 2016 10:00
противно слухати, як дехто намагається обгидити батюшку, це ж ясно бо він не тої кагорти, він дуже порядна, хороша, розумна людина, а вороги від зависті вже не знають що зробити і що придумати, совісті нема, нема чим занятись візьми зо два гектари буряків і тоді не будете дурю маєтись а працювати, тоді все дурне не буде лізти в голову.недобрі ці люди панасюки, бог їм судия, а батюшка дуже хвайний, просто нема різниці якої він каденції, якщо людина порядна то вона завжди порядна і добра, а злих людей завжди буде покарено, як не її то її дітей внуків.кращем богу помолилась і вибачилась.батюшка тримайтесь- ворогів бачу у вас багато. завидують. ми вас любимо і поважаємо.
Рыба до просто людина Показати IP 26 Лютого 2016 12:04
Не важно во что вы верите, главное быть - жрецом.
лучанка Показати IP 26 Лютого 2016 11:46
Цей піп має юридичну освіту?А що про це каже його дружина?Чи такої немає?
торчинцям Показати IP 26 Лютого 2016 17:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus