USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині згуртують фахівців, які сприятимуть бізнесу

26 Грудня 2015 14:48
На Волині пропонують створити консультативну раду при Волинській обласній раді, завдання якої полягатиме у запобіганні проявів корупції, залученні інвестицій та грантових коштів, - інформують «Хроніки Любарта»

Про це 24 грудня в рамках форуму із представниками підприємницьких кіл «Волинь: бізнес, відповідальність, взаємодія. Роль влади на регіональному та місцевому рівнях у розвитку підприємництва» повідомив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Він зазначив, що така рада складатиметься із фахівців у своїй справі, діяльність яких фінансуватимуть за меценатські кошти. Учасники ради працюватимуть у трьох напрямках, які на переконання Ігоря Палиці необхідні для покращення умов ведення бізнесу в області, економічного розвитку краю, залучення інвестицій, а також грантових коштів із Європейського Союзу, або від інших партнерів.

Зазначені фахівці працюватимуть у приміщенні обласної ради. Зокрема, частина спеціалізуватиметься на антикорупційному напрямку. Цим фахівцям можна надати інформацію, яка стосується вимагання хабарів, використання свого службового становища, тощо.

Більше того, за пропозицією Ігоря Палиці, кандидатів у раду для роботи в цьому напрямку має запропонувати саме бізнес-середовище.

«В антикорупційний відділ ви самі запропонуйте людей, яким ви довіряєте. Не ми дамо, а ви запропонуйте. Ми їх забезпечимо фінансово на волонтерських засадах, аби вони працювали, а ви їм довіряли. Я переконаний, що якщо це запрацює, то ми не дамо відбутися речам, що пов’язані з корупцією. Принаймні, будемо робити все, аби цього не було», - наголосив Ігор Палиця.

Другий напрямок роботи консультативної ради — це діяльність у сфері роботи із грантовими програмами. Як відомо, на умовах співфінансування, під певні проекти можна залучати кошти в тому числі від Європейського Союзу. Однак, для цього необхідні спеціалісти, які фахово писатимуть відповідні проекти та програми. Саме такі професіонали повинні працювати у відділі.

«Ми не повинні пропустити повз області ні копійки грантів чи програм, які відбуваються на території Євросоюзу», - наголосив Ігор Палиця.

Зрештою, третій напрямок — це робота для залучення інвестицій. Вона полягатиме в пошуку потенційних інвесторів, допомоги їм, наданні повної інформації щодо вільних ресурсів, земельних ділянок, тощо.

В цілому, під час форуму обговорили варіанти, як бізнес і влада будуть співпрацювати в тандемі.

Зокрема, йшлося і про діяльність підприємців, які торгують на ринках. Голова облради Ігор Палиця зазначив, що покращити умови роботи дрібних підприємців допоможе створення комунальних підприємств, які опікувалися б міськими ринками.

Окрім цього, під чав форуму вирішували житлове питання для бійців АТО. Найкращим варіантом вирішення питаннязабезпечення бійців помешканням визнали здачу їм готового житла, а не ділянок без комунікацій, як це часто наразі трапляється. Ігор Палиця запропонував у якнайстисліші терміни, за 1,5 місяця розробити пропозиції і вже з готовими пропозиціями прийти в обласну раду і адміністрацію.

Важливо, що під час форуму волинські фермери говорили, що з острахом очікують наслідків змін податкового законодавства та передрікають важчі часи для ферм. Але, водночас, вони сподіваються на підтримку влади Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
888 Показати IP 27 Грудня 2015 00:21
ІГОР ГОВОРИТЬ РЕАЛЬНІ РЕЧІ ,ЯКЩО ЦЕ ЗАПРАЦЮЄ ТО ВІН УВІЙДЕ В ІСТОРІЮ ЯК СПРАВЖНІЙ РЕФОРМАТОР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus