USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині змагалися туристи-лижники

18 Січня 2017 15:15
Відкритий Чемпіонат області серед юнаків з лижного туризму відбувся 16-17 січня, повідомляють організатори.

Такі змагання обласний Центр туризму, спорту та екскурсій вже вшосте проводить на теренах Волині на турбазах – «Юний турист», що у селі Лище, а останні три роки - у «таборі Сонячний» у селі Гаразджа Луцького району. З кожним роком кількість учасників збільшується, а майстерність спортсменів покращується.

Крім волинських команд у змаганнях взяли участь і три команди із сусідньої Рівненської області.

На урочистому відкритті спортсменів привітали директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін та директор Рівненської обласної станції юних туристів Василь Григор.

У перший день спортсмени долали довгу дистанцію «Лижного маршруту». Для подолання маршруту спортсменам потрібно було пройти понад 4 км лісовим масивом Гаразджі, орієнтуючись по карті, а також продемонструвати свої вміння і навички у доланні різних технічних та лижних етапів.

Серед дівчат найкращу майстерність показала Софія Варинюк (Луцький район), Інна Коріун та Анастасія Приходько з Рівненської області. Серед хлопців першість здобули: Дмитро Охоцький (Ківерцівський район), Деонисій Семенюк та Максим Патута (Луцький район).

Другого дня учасники змагались на командній «Смузі перешкод», яка включала в себе різноманітні підйоми, спуски, траверси. Лідерами і в цьому виді були спортсмени Луцького району, другими фінішувала команда Рівненської станції юних туристів, а замкнули трійку лідерів вихованці Ківерцівської станції юних туристів.
За підсумком двох дистанцій переможний кубок Чемпіонату Волині з лижного туризму дістався юним туристам Луцького району, які і будуть захищати честь області на Кубку України в кінці січня на Закарпатті. ІІ місце вибороли спортсмени Рівненської станції юних туристів, і ІІІ – у Ківерцівської станції юних туристів. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.

Волинь – одна з небагатьох областей, яка проводить змагання з лижного туризму, незважаючи на те, що не є гірськолижною, проте має хороші традиції у розвитку цього виду спорту. Збірні команди Волині – як дорослі, так і дитячі – одні з найкращих в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
стоп Показати IP 18 Січня 2017 17:31
що за спорт видумали скоро буде підводний футбол

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus