USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині знайшли незаконні копанки бурштину

13 Грудня 2014 10:10
Копанки незаконного видобування бурштину виявили на Волині. Про це інформує ВолиньPost.

У Маневицькому районі Волинської області місцеві мешканці, а також громадяни з інших областей України, у незаконний спосіб добувають поклади бурштину.

Про це стало відомо під час прес-конференції нині уже екс-лідера волинського «Правого сектору» Павла Данильчука. До слова, вчора, 12 грудня, керівництво “Правого сектора” в особі Дмитра Яроша прийняло рішення про припинення повноважень керівника “Правого сектора” Волинської області Павла Данильчука у зв'язку з незадовільною ситуацією в діяльності організації та внутрішньому стані обласного осередку.

Як відомо, Волинь – на другому місці в Україні за природними ресурсами на одиницю населення, але водночас – на 19 місці за соціально-економічним розвитком. Поклади бурштину на теренах Волинської області свого часу знайшли, коли шукали алмази. Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині планують втілити інвестиційний проект «Волиньбурштин». Оскільки, в області процвітає нелегальний видобуток сонячного каменю. Влада області планує цей бізнес прикрити, створивши натомість комунальне підприємство, яке розроблятиме родовища бурштину.

Натомість, Данильчук розповів, що про «чорне видобування» бурштину на Волині він дізнався декілька днів тому. До нього звернулися місцеві мешканці з Маневицького району із проханням з'ясувати, що робиться у лісах на околиці села Оконськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ АМБЕР: КАМІНЬ, ЧЕРЕЗ ЯКИЙ ІДУТЬ НА ЗЛОЧИН

«Представники «Правого сектору» виїхали у той район на патрулювання. Вони побачили, що на узбіччі дороги, яка веде до села Оконськ, стоїть декілька десятків автівок. Згодом наші активісти помітили людей, які, як з'ясувалось згодом, нелегально видобувають бурштин», - зазначив Данильчук.

З його слів, вони затримали невідомих осіб і викликали міліцію. Як з'ясувалось згодом, у лісі діяла не одна група видобувачів бурштину.

«Я був шокований від побаченого. Такі масштаби нелегального видобутку бурштину не міг ніхто собі уявити. Сотні ровів викопані на території більш, як 10 гектарів. Тобто хтось організував промисловий незаконний видобуток цієї породи. Такі масштаби нині є лише на Житомирщині та Рівненщині, і ми не знали, що таке і на Волині буде», - заявив він.

Правоохоронці на місці злочину затримали 15 осіб, які безпосередньо видобували бурштин. Більшість із них - мешканці Рівненської області. У декого із них, зі слів Данильчука, була вогнепальна зброя, якою погрожували активістам. Їх затримали працівники міліції і відправили у маневицький райвідділок.

Про те, що нелегальний видобуток бурштину є налагодженим, свідчать помпи, шланги, насоси, ліхтарі, запаси харчів та комунікаційні мережі, якими забезпечували зловмисників.

Данильчук вважає, що місцева влада разом із правоохоронцями «кришувала» такі злочини, адже таких масштабів видобутку бурштину не помітити було неможливо.

«На Волині можна налагодити легальне промислове видобування бурштину і цим самим забезпечити місцеве населення робочими місцями і сплачувати податки у державу. Тим паче, у копанках, які риють злочинці, знаходитись небезпечно, про якусь техніку безпеки там і не йдеться», - каже Данильчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 13 Грудня 2014 10:38
при такій хунті (диктатурі) хто як може так і виживає.
кишеньковий патріот Показати IP 13 Грудня 2014 12:06
Путін винний ! ( може місцеві "рішала -патріоти" і видобувають і кришують і бабло мають...). Душу й тіло ми положим за бурштин, бурштин, бурштин, тобто бабло, бабло, бабло... (приспів 3 рази)...
Штефан, Луцьк Показати IP 14 Грудня 2014 09:00
Так, Гунчик вже зо три місяці меле, що бурштин видобуватимуть законним способом. До речі, а де Волинська обласна прокуратура? Де прокурор Вадім Максімов, мільйонер і благочинник. Присланий до нас із Дарницького району Києва. Пане, ви що собі дозволяєте? Вам відомо, що надра належать народу? А, може ви у долі на бурштинових копальнях Волині? Все мало. Ну, то незабаром волиняки випруть додому. У Крим який, як відомо - "наш"!
лучанин Показати IP 14 Грудня 2014 11:14
його кришує нардеп Лапін і самоборона на чолі із Хведчаком
Анонім до лучанин Показати IP 14 Грудня 2014 15:56
довести це можеш, чи так тільки язиком плещеш?
.па до Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 12:47
Докази є, але вони будуть показін не тут. Є відео, фото та телефонні розмови
Михайло Показати IP 14 Грудня 2014 19:02
Його кришує верхівка обласного управління міліції і це знають всі. Зробіть щось з цим свавіллям!
знаючий Показати IP 14 Грудня 2014 21:30
правий сектор і азов самі видобувають бурштин в маневичах і людям дають видобувати за 300 грн з людини на день. охороняють самі з автоматами ці родовища. недавно за бурштин стрілялись під маневичами азов і айдар
е до знаючий Показати IP 15 Грудня 2014 12:49
Ні...я ти не Знаючий. Це ціна в Житомирській області де копають лопатами. Кришує Само....., а стріляв ПС по машинам Само.....ни.
Показати IP 15 Грудня 2014 18:11
Де залишені кометарі????
ОЧЕВИДЕЦЬ Показати IP 29 Грудня 2014 15:03
в Любешівськомцу районі депутат Олексій Приходько вирішив питання боротьби із незаконними копачами бурштину так - він очолив це незаконне копання . Вдень бореться, а по ночах копає. От такий народний обранець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus