USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині зростає кількість хворих на COVID-19

27 Серпня 2022 18:16
На Волині кількість випадків захворювань на COVID-19 продовжує зростати.

Протягом чотирьох останніх днів щоденно реєструють найбільшу кількість випадків з початку серпня поточного року (75-85 випадків). Про це інформують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Почастішали випадки з важчим перебігом хвороби – госпіталізації потребували 15% хворих. Також спостерігається зростання захворюваності серед дітей.

У Європі вже понад місяць різко зростає кількість хворих на коронавірус, зокрема на новий підвид штаму Омікрон – ВА.5. Він значно заразніший за Омікрон, госпіталізують дедалі більше людей. Зростає кількість хворих на COVID-19 і в Україні, минулого тижня виявили на 40% більше випадків захворювання, ніж тижнем раніше.

Новий підтип Омікрону вже є і в Україні (у Чернівецькій, Кіровоградській областях) та в нашій області зокрема. Як повідомляли раніше, його було виявлено у жінки, що приїхала з Італії.

Тому епідеміологи центру контролю та профілактики хвороб нагадують, що вакцинація проти COVID-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе та рідних від коронавірусної хвороби, уникнути важкого перебігу захворювання, ускладнень і смерті.

Читати ще: Коли робити бустерне щеплення проти COVID-19? Пояснення санлікаря

Вакцинація проти COVID-19 в області доступна кожному. Волинь забезпечена в достатній кількості вакцинами CoronaVac та Janssen. Щоб отримати щеплення, слід звернутися до сімейного лікаря або в найближчий центр чи пункт вакцинації. Актуальний перелік адрес можна знайти за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ваня Показати IP 28 Серпня 2022 10:43
Ця чарівна хвороба з'являється лише в новинах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus