USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На встановлення пам’ятників загиблим військовим Луцьк виділятиме по 70 тис. грн

16 Серпня 2023 20:45
У Луцьку затвердили граничний розмір грошової допомоги на встановлення пам’ятника на могилах загиблих або ж померлих військовослужбовців громади. З бюджету міста максимум виділятимуть 70 тисяч гривень. Це рішення стосується воїнів, які поховані не на Алеї почесних поховань міського кладовища.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули кілька проєктів рішень, пов’язаних з цим питанням. Спочатку вони затвердили положення про виплату матеріальної допомоги на встановлення надгробків (пам’ятників) на могилах загиблих (померлих) військовослужбовців Луцької міської територіальної громади.

Право на отримання матеріальної допомоги матимуть члени сімей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які загинули або померли внаслідок поранення чи контузії під час участі в бойових діях проти військової агресії російської федерації та які були зареєстровані або проживали не менш як п’ять років у населених пунктах Луцької міської територіальної громади, а також військовослужбовці, сім’ї яких (батьки, дружина, діти) зареєстровані або не менш як п’ять років проживають у населених пунктах Луцької міської територіальної громади (на підставі підтверджувальних документів).

Іншим рішенням члени виконкому затвердили граничний розмір матеріальної допомоги на встановлення пам’ятника. Він становитиме 70 тисяч гривень.

Відзначимо, що така матеріальна виплата передбачена комплексною програмою соціальної підтримки ветеранів війни та членів їхніх сімей на 2021-2023 роки. Рішення не стосується воїнів, які поховані на Алеї почесних поховань на міському кладовищі у Гаразджі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 16 Серпня 2023 23:51
Давно вже захерили Алею почесних поховань.Там поховали десятки людей, смерть яких не пов'язана із захистом Батьківщини. Колись там з почестями поховали людину, а він, навіть, у зоні АТО не був. Є і інші випадки. Є Положення про Алею почесних поховань, але не виконуються умови Положення, потім кричать, що на Алеї вільних місць вже нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus