USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Винниченка у Луцьку незаконно встановлюють електроопори

4 Серпня 2017 13:58
В дворі на вулиці Винниченка, до якого прилягають будинки №16, 18, 20, незаконно встановлюють електроопори, аби провести електрику до магазину за адресою Винниченка, 12/1. Роботи з проведення кабеля та встановлення електроопор проводить компанія «Вест електра».

Про це стверджують мешканці цих будинків.

Так, зі слів мешканця будинку №18, який назвався Сергієм, на вулиці Винниченка відкрилися нові магазини і туди намагаються провести електрику з щитової станції, яка знаходиться у їхньому дворі, проте дозволи для цього вони отримали за певні кошти.

«На вулиці Винниченка, 12/1 відкрилося два нових магазини, їм не вистачає електрики. Є велика кількість щитових підстанцій, але їм не дали проводити звідти електрику, натомість вони вирішили провести її з нашого двору. До них напряму відстань є невеликою.

Зимою мешканцям самим не вистачає електрики, бо люди вмикають обігрівачі. Очевидно, власники магазинів проплатили, їм надали певні дозволи, яких ми не бачили. От вони з нашої щитової ведуть стовпи (показує на територію двору, - ред.). Вчора тут (біля щитової станції, - ред.) стояла машина та підперла двері. Підключенням займається фірма, яка виграла тендер по встановленню опор і проведенню кабеля, проте самі підключати вони не мають права: вони мають викликати «Волиньобленерго», а тоді підключатися. Згодом машина поїхала, а вони самі відмичкою хотіли відкрити двері і підключити цей кабель, хоча туди лізти вони взагалі не мають права», - зазначив Сергій.

Також він розповів, що мешканці були згідні, аби цей кабель провели, проте вимагали також встановити освітлення.

«Спочатку вони сказали, що це буде освітлення для двору – обманули. Потім ми побачили кабель. Я підійшов і сказав їм, що люди згідні, якщо буде кабель плюс освітлення, але вони нас знову обманули. Ми викликали поліцію, бо там має бути доріжка, а вони поставили там стовпа і цей стовп треба зараз замінити через те, що там пролягає теплотраса. Без будь-яких дозволів вони хочуть перенести цей стовп на іншу сторону і натягнути цей кабель людям перед вікнами», - резюмував чоловік.

Окрім того, мешканці стверджують, що електроопори встановлюють для технічного переоснащення, аби приєднати електроустановки до магазину Стасюк І.А., але з мешканцями цього будинку цього не погоджували.

Також люди звернули увагу на те, що електрики позрізали дерева, не маючи дозволів, хоча самі мешканці не змогли отримати такий дозвіл два роки тому, коли просили депутата Бондарука (депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук, - ред.) зробити майданчик і прорідити дерева, тоді людям сказали, що немає дозволу, а сьогодні зранку електрики самостійно позрізали дерева і поставили там машини, хоча дерева не були в аварійному стані.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда стверджує, що люди, які проводять кабель, можуть зрізати гілля, яке заважає, не беручи дозволу.

«Підрізати гілля можуть, але не зрізати. Люди, які встановлюють електролінії, можуть зрізати гілля, яка заважає, не беручи дозволу. Ми даємо дозвіл на зрізання дерев лише тим, хто офіційно до нас звернувся», - каже Антолій Гламазда.

Аби вирішити цю проблему, люди написали заяву до поліції, в якій просять перевірити наявність відповідних дозволів на встановлення електроопор для прокладки силового кабеля фірмою «Вест електра».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
електрик Показати IP 4 Серпня 2017 15:12
"Зимою мешканцям самим не вистачає електрики, бо люди вмикають обігрівачі. Очевидно, власники магазинів проплатили, їм надали певні дозволи, яких ми не бачили. От вони з нашої щитової ведуть стовпи" Ну и тупые...
Анонім до електрик Показати IP 4 Серпня 2017 20:59
Долбо@@ізм вищого ґатунку, "не вистачає електроенергії...", а перетину кабелів і проводки для електрообігрівачіів вистачає? Чому ж ви грієте обігрівачами при централізованому опалення? Щоб більше платити, чи грієте вулицю? Фірма виконує прокладений підряд, і не їй потрібно освітлювати подвір'я, а ЖЕКу чи міськраді. Туди вимагачі не звертались? А встановити освітлення за свої гроші, в подвір'ї де живеш думка не приходила? Шантаж і наклеп "халявщиків", які ще мало розуміють чим апелюють. Краще б магазинам зробили запітку з дощової щитової, відчуття б були в шантажистів захмарні, особливо взимку
Все ясно Показати IP 4 Серпня 2017 15:38
Просто власнику новобудови тре було помислити не лише про себе а, й про людей які тою стежинкою ходять - оплатити систему освітлення на стовпах шоб в темну пору було для людей, бахнути з одну ігрову споруду для дітей, турнічок+бруси для молоді+2 лавочки для старших+квітник а так рівноцінні штрафи на кругленькі сумі тепер світять. Якби то було в правовій державі то все пішло би в казну і штрафом в 10 майданчиків не відбувся би. А так як в нас то вже догадуюсь кому конвертики посиплються. Тройка знову буде на коні - суддя,прокурор і... Так то.
Петро до Все ясно Показати IP 4 Серпня 2017 21:09
Ще під'їзди відремонтувати, кришує перекрити, замінити сантехніка в квартирах і освітлення... Не вже зовсім "щоб добре було".. Назву собі самі придумаєте? Лавочки, квітники, турнічки.., цим ХТО має займатися?
до електрик Показати IP 4 Серпня 2017 17:00
Тупий ти: дійсно непогоджено з Луцьктеплом, стовби практично на їхніх мережах, непогоджено з МНС, пожежні проїзди ще ніхто не відміняв...
Петро до до електрик Показати IP 6 Серпня 2017 11:22
"гостряк", тому і встановлювався опори, а непідземний кабель. Між опорами пожежна машина не пройде? Чи може між "погодженням" з Луцьктепло прибудинковими городами і хлівами(типу "хараж"?). "погоджена" добудова на 1-му поверсі сама за себе говорить. Чи хтось питав про теплотрасу і про пожежні машини?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus