USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На вулицях Луцька - ялинковий бум

30 Грудня 2016 22:49
Підприємці пропонують широкий вибір дерев – маленькі, великі, на різних підставках, відразу прикрашені та інші. В середньому за одне деревце ціна коливається від 40 до 200 гривень.

Цьогоріч Луцька міська рада затвердила спеціально відведені місця продажу новорічних хвойних красунь, - інформує ВАР.

До слова, перед тим як вирубати та продати ялинку, підприємцям довелося взяти велику кількість дозволів – від погодження міської ради до договору на прибирання території, де здійснювали продаж.

Біля Варшавського ринку продають дерева близько 20 підприємців. Усі ялинки та сосни чіповані, на руках у підприємців є усі належні документи.

Підприємець Роман розповідає, що отримати чіпи можна без проблем. Потрібно оплатити вартість кожного деревця, після чого в лісі під наглядом лісника рубають дерева, які він показує. Також повинен бути дозвіл на торгівлю та місце. Зі слів підприємця, найдовше виробляється дозвіл з міської ради – 3-5 днів.

«Закупляємо ялинки по 35 гривень в середньому, а покупець уже сплачує близько 100», – додав Роман.

Сусід Романа, який теж продає ялинки розповів, що в день реалізовує близько 20. Загалом отримав дозвіл на вирубку 80 дерев.
Біля Північного ринку торговців новорічними деревами трішки менше – близько 10. А от об’єми хвойних – значно більші. У двох молодих чоловіків ялинок майже не зашилося. Але усі наявні – чіповані. Розповідають, що дозволи отримали без проблем.

«Проплатили в бухгалтерію, отримали документи. В міський раді чекали на папірець близько 5 днів», – розповідають вони. Загалом хотіли реалізувати 80 дерев.

Під час спілкування, до підприємців підійшла літня жінка і попрохала кілька гілочок. Чоловіки віддали безкоштовно усі наявні залишки. Також зауважили, що ввечері роздаватимуть дерева безкоштовно, адже завтра продавати уже не будуть.
Підприємець Василь приїхав великим бусом. Наприкінці дня у нього майже не залишилося товару. Чоловік розповів, що документи отримати можна без проблем.

«Якщо добряче готуватися, то можна усе зробити за 3 дні», – додав він.

Загалом підприємець по документах мав би реалізувати 150 хвойних, але при перевезенні 10 зламалося. Також чоловік зауважив, що територію на якій здійснював продаж, після себе обов’язково прибере.
На площі біля РАЦСу розташувалися близько 5 торговців. Кажуть, що дозволи отримали без проблем. Кожен планував реалізувати близько 50 хвойних, але під вечір все таки є залишки. Підприємці запевняють, що після себе приберуть, адже уклали спеціальний договір на прибирання місця торгівлі. До продавців вишикувана чимала черга – усі хочуть придбати новорічну окрасу оселі за день до святкування Нового Року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus