USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На виборах до парламенту Латвії лідирує проросійська партія

6 Жовтня 2018 23:04
У Латвії на виборах до парламенту лідирує проросійська партія «Злагода»(«Согласие»).

Як повідомляє Deutsche Welle, за даними екзитполів, опозиційна соціал-демократична партія «Злагода» набирає 19,4% голосів. Друге місце з 13,4% голосів займає ліберальна партія «Розвиток/За». Національне об'єднання «Все для Латвії» набирає 12,6% голосів, популістська партія «Кому належить держава?» (KPV LV) - 11,5% голосів.

За Союз «зелених» і селян (СЗК) нинішнього прем'єр-міністра Маріса Кучінскіса проголосували 9,7% виборців. Партія «Єдність» набирає 6,9% голосів. Решта дев'ять партій, які брали участь у виборах, не проходять до парламенту.

За даними виборчої комісії, явка на виборах становила 51,3%.

Коаліція з трьох партій – «Єдності», СЗК і «Все для Латвії», що правила дотепер, набирає 29,2% голосів. Щоб залишитися при владі, їм буде потрібно залучити до коаліції ще одного партнера.

«Злагода» активно відстоює інтереси російськомовної частини населення і наполягає на добросусідських економічних зв'язках з Росією. Кандидатом на пост прем'єра від партії виступає економіст В'ячеслав Домбровський. Опоненти «Злагоди» говорять про її зв'язки з Кремлем. Спостерігачі побоюються, що партія може об'єднатися в правлячу коаліцію з популістською KPV LV.

У нинішньому складі однопалатного парламенту (Сейму) найбільшу фракцію (24 мандати зі 100) становить партія «Злагода», заснована в 2010 році. Незважаючи на це, «Злагода» не входить до коаліційного уряду, сформованого партією «Єдність» (23 мандати), СЗК (21 мандат) і Національним об'єднанням «Все для Латвії» (17 мандатів). Уряд очолює Кучінскіс від СЗК.

У виборах брали участь 16 партій і політичних об'єднань - на три більше, ніж у ході минулих виборів у 2014 році. Щоб пройти в 13-й Сейм, політичним силам треба набрати більш як 5% голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 6 Жовтня 2018 23:22
Я в шоцi хлопцi
Гиг до Анатоль_ Показати IP 7 Жовтня 2018 08:19
І чого тобі бути в шоці ? Проросійська партія набравши окремо більше голосів (ДЯКУЄМО ЗА ЦЕ РУЦКОЯЗИЧНИМ) в парламенті буде в глибокій меншості, тіпа нашої риготини з оппоблока. Ну хіба що через це ти в шоці, бідовий?
+++ до Анатоль_ Показати IP 7 Жовтня 2018 09:17
До всіх хто в шоці, -ПИЙТЕ ЛІКИ І ЗАСПОКОЮЙТЕСЬ, проросійська партія в паламенті Латвії буде як завжди займати роль аутсайдера і "ущємльонного аппазіціанєра".
Всезнайко Показати IP 7 Жовтня 2018 08:23
Бо вже й латишів нацики дістали...
+++ до Всезнайко Показати IP 7 Жовтня 2018 09:39
Заспокойся, і не неси такої єрунди. За цю проросійську партію голосує виключно "ущємльонная руцкоговорящая" діаспора, от і все. А впарламеті "ущємльонні руцкоговорящі" будуть в лютій меншості, і не будуть впливати в країні взагалі НІ НА ЩО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus