USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Ягодині під підлогою тягача DAF виявили цигарок на 30 тисяч

1 Червня 2018 09:19
Волинські митники на посту Ягодин виявили прихований склад цигарок під підлогою вантажівки, інформує прес-служба ДФС Волині.

Під підлогою напівпричепа автомобіля виявили 1160 пачок цигарок загальною вартістю близько 30 тисяч гривень.

Спеціалізований вантажний сідловий тягач DAF слідував у Республіку Польща «червоним коридором» з офіційно оформленим товаром.

Під час проходження контролю в пункті пропуску його водію, працівнику приватного транспортного підприємства, була надана можливість задекларувати товари, які переміщуються ним для особистих потреб. Проте він не вніс у декларацію жодних даних.

У ході повного митного огляду напівпричепа автомобіля в конструктивній порожнині передньої частини панелі підлоги за допомогою спеціальних технічних засобів було виявлено цигарки. Доступ до них був утруднений, адже водій для влаштування таємного складу перерізав дошки настилу та вмонтував у підлогу спеціальну ємність. Додатково фургон був наповнений законним експортом, що ускладнювало вилучення цигарок.

Як наслідок, за влаштування тайника у транспортному засобі, у водія тимчасово вилучено і цигарки, і напівпричеп марки «VANНООL» 2004 року випуску. Його оцінили у близько 182 тисячі гривень.

За статтею 483 Митного кодексу України товар та транспортний засіб зі спеціально виготовленими тайниками підлягають конфіскації. Крім того, водій буде змушений сплатити штраф у розмірі 100 відсотків вартості цигарок.

У суд скеровано відповідний адміністративний позов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus