USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Європу насувається екстремальна спека: у Франції вже +43 і посуха

19 Червня 2022 16:58
Західною та Центральною Європою суне хвиля екстремально високих температур. У Франції та Іспанії вже зафіксовані рекордні для початку літнього сезону показники у понад +40 градусів Цельсія.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Axios.

Всесвітня метеорологічна організація 17 червня попередила, що ця хвиля неймовірно спекотної погоди спричинена змінами клімату і є засторогою на майбутнє – такі аномалії щороку трапляються все частіше і серйозніше унаслідок людських чинників. Зазначається, що тривала екстремальна спека може мати летальні наслідки, особливо для вразливих груп населення, зокрема осіб старшого віку, немовлят, дітей та людей з хронічними захворюваннями.

Метеорологічне агентство Іспанії 17 червня заявило, що настільки високі температури у країні на початку – середині червня востаннє фіксували ще понад 40 років тому. Метеорологічна служба Франції, своєю чергою, запевнила, що таких високих температур у такий ранній літній період по країні не фіксували ніколи до цього.

Зокрема, у французькому Біарриці 18 червня показник був найвищим за всю історію – +42,9 градуса за Цельсієм. Це аж на 2,3 градуса вище від попередньо зафіксованого температурного рекорду у регіоні.

Загалом у Франції цієї суботи було побито 203 місячні температурні рекорди, а також 18 рекордів найспекотнішої температури, що фіксувалась у будь-який день року протягом усієї історії. Країна потерпає від посухи.

Найспекотніше 18 червня було у Піссосі, що на південному заході Франції – там температура повітря сягла 43,4 градуса Цельсія, унаслідок чого у регіоні ввели "червоний" рівень небезпеки.

Іспанське метеорологічне агентство попередило, що у суботу температура повітря на північному сході країни може досягти свого максимуму у +42 градуси. По решті територій Іспанії був спрогнозований максимум у близько 40 градусів за Цельсієм.

У Сан-Себастьяні, уздовж Біскайської затоки, температурний максимум 18 червня досяг 43,5 градуса Цельсія. Це найвищий показник у регіоні за всю історію. Крім того, на тлі аномальної спеки у Каталонії спалахнули лісові пожежі.

До слова, окрім Франції та Іспанії, температурні рекорди цієї суботи були побиті у Швейцарії та Німеччині. Очікується, що температура у Франції знизиться сьогодні, 19 червня, втім метеорологи прогнозують подальшу хвилю аномальної спеки у Німеччині, Іспанії, Австрії та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus