USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Закарпатті – мільйонні збитки від розгулу стихії

27 Травня 2019 07:20
На Закарпатті збитки від руйнівної стихії, яка вже тиждень вирує в регіоні, перевищують 150 мільйонів гривень.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної державної адміністрації після позапланового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише ТСН.

За попередніми даними, збитки від стихії водному господарству склали приблизно 100 млн грн, а приватному сільському господарству – перевищують 50 млн грн.

«Стихійне лихо зачепило 94 населені пункти в десяти районах Закарпаття. Паводкова хвиля остаточно ще не залишила область, більш того, наступного тижня – у вівторок і середу – прогнозуються зливи, які можуть спричинити нові підтоплення локального характеру. Однак рівень води в річках, які протікають у зонах ризику (передусім низинна течія Боржави на Іршавщині та Виноградівщині) почав знижуватися», – наголосили у прес-службі.

Водночас у комісії вважають, що про точну суму завданих збитків можна буде говорити після документування всіх пошкоджених об’єктів.

Наразі комісія класифікувала паводок на Закарпатті надзвичайною ситуацією регіонального рівня, на підставі чого ОДА може звернутися до уряду з проханням виділити кошти для ліквідації наслідків стихії з резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, унаслідок сильних опадів на Закарпатті протягом 21-23 травня у місцевих річках піднявся рівень води, що призвело до масштабних підтоплень в 7 районах регіону. Вранці 24 травня закарпатські рятувальники знайшли тіло 10-річного хлопчика, який напередодні під час дитячої гри перечепився і впав у річку із потужною течією поблизу школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus