USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На базах озера Пісочного можуть заборонити відпочинок

24 Травня 2011 16:47
Низка баз відпочинку на Волині цьогоріч не працюватиме, якщо не облаштує свої території відповідно до вимог санепідеміологів.

Про це говорили в ході обласної селекторної наради у понеділок, 23 травня.

Як доповіла головний лікар Волинської санепідемстанції Наталія Янко, впродовж квітня-травня санепідемслужба перевірила стан підготовки баз відпочинку, оздоровчих закладів і місць масового відпочинку до роботи в літній період. Перевірки показали: чимало баз відпочинку не можуть забезпечити навіть найелементарніших умов перебування людей.

Останнім часом почалось масове освоєння озер Старовижівського і Турійського районів, розповіла Янко.

Власники багатьох баз відпочинку не дотримуються необхідних правил: грубо порушують вимоги водопостачання, каналізування, умови побутового забезпечення, харчування відпочиваючих, облаштування місць для паркування автотранспорту.

Тим не менш ці бази щороку успішно продають квитки та приймають відпочивальників, нарікає вона.

Грубі порушення обласна СЕС виявила у роботі обласного громадського об’єднання «Об’єднана база відпочинку Пісочне», що знаходиться поряд з озером Пісочне в Старовижівському районі. Тут, каже Янко, розміщені чотири об’єднані бази відпочинку.

«Вона не каналізована, водопостачання проводиться від шести трубчатих колодязів. За результатами останніх перевірок встановлено, що порушені вимоги планування забудови в частині дотримання нормативної площі земельної ділянки на одного відпочиваючого приблизно у два рази», – розповіла вона.

«Жодним власником не забезпечені умови для відпочинку громадян, не створені елементарні умови для проживання, побутового обслуговування, харчування, вода від колодязів переноситься відрами до будиночків, для вмивання використовуються пластикові пляшки, для приготування їжі – електроприлади, відсутні холодильники, сміттєзбірники без кришок, майданчики не огороджені, без покриття. Пляж не облаштований, не покошений, тобто не паспортизований», – додала чиновниця-медик.

«Заборонити там перебування людей, як в зоні екологічного лиха. Там не мають права бути люди, я вже не кажу за відпочинок. Там навіть вигрібних ям немає», – розпорядився голова ОДА Борис Клімчук.

Волинський губернатор також доручив перевірити цю базу податківцям та спеціалістам Держкомзему.

Крім того, Клімчук запевнив, що така доля чекатиме усі бази відпочинку, де не дотримуватимуться санітарних умов.

«Хто порушить – тюрма і воші», – пожартував наостанок губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 25 Травня 2011 09:16
Веселий жартывничок такий.
Відпочиваючий Показати IP 25 Травня 2011 09:31
Правильно. Там на Пісочному вже неможливо було відпочивати. Машини заїзджали ледве не на пляж. В будиночок, який розрахований на 4 особи заселяють 20. 90% відсотків -п'яні, вночі неможливо заснути. В туалети ходять хіба що "по крупному", все інше іде в озеро. Ввечері озеро перетворюється в ванну з шампунями. Саме озеро вже почало цвісти кілька років. Ще років 10 тому озеро було набагато кращим, ми постійно там відпочивали. Я в минулому році там купався один раз, а дружина навіть не хоче лізти в цю воду. Так не можна знущатися з природи.
люда Показати IP 31 Липня 2011 21:52
ну так все вірно ,до Європи там далеко,Але ж там невелика плата(відомчі будиночки)Державної допомоги там явно не буде а як піднімуть плату то де вже буде відпочивати середньому класу7На Світязі вже такі самі ціни як на морі і що .Там хоть море,вода ,повітря ,сонце а у нас що одні дощі і за що будемо платити гроші.бо чиновники хочуть в селі зробити Європу а зарплати то не збільшують -криза

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus