USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбувся фестиваль борщу. ФОТО

1 Листопада 2010 10:08
Сотні лучан зібрались на площі біля міського РАЦСу, аби досхочу посмакувати українським борщем – в Луцьку вперше проводився фестиваль цієї українського страви.
Свято борщу провели 29 жовтня з ініціативи бізнесмена та кандидата на посаду міського голови Луцька Василя Токарського. Відтак дійство мало передвиборчий присмак.
Втім ідея проведення фестивалю належить київському шоумену Юрію Красюку, який й опікувався організацією свята в Луцьку.
«Фестиваль борщу – це сучасний, яскравий, інтерактивний кулінарний проект. Це відкритий конкурс-дегустація як для любителів, так і для професіоналів кулінарного мистецтва, який існує та підтримується виключно за рахунок приватних коштів та ініціатив», – розповів він.
Приготуванням борщу, окрім професійних кухарів, займались дві команди: активісти обласних осередків Ліберальної партії України та Української республіканської партії «Собор». У кожної партії був свій казан, об’єм якого сягав ста літрів.
Щоб публіка не мерзла і не нудьгувала, поки страва готувалась, ведучий розважав присутніх конкурсами. Найактивнішим дістались цінні призи: мобільний телефон, фотокамера, мікрохвильова піч, телевізор та холодильник.
Після завершення кулінарних процедур, смак борщу оцінювали дегустатори, однак визначити кращу команду не вдалось – перемогла дружба. Потому усіх охочих лучан безкоштовно частували борщем з пампушками та канапками з салом.
Господар свята бізнесмен Токарський пообіцяв, що відтепер організовуватиме фестиваль борщу в Луцьку щороку, до того ж у різних районах міста.
Насамкінець публіку тішили своїми виступами популярні українські гурти – «Мандри» та «Скрябін». Під час свого виступу лідер «Скябінів» Кузьма просив налити йому сто грамів. Організатори хутенько організували йому чарку, однак алкоголь музикант таки проігнорував, почастувашись натомість лише борщем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
нормального мера! Показати IP 1 Листопада 2010 10:30
Класний був фестиваль! І концерт також. Токарський - єдиний кандидат, який щось толкове зробив для людей. Дійсно найдостойніший кандидат! Шкода, що лучани такі недалекоглядні - мали б справжнього нормального мера у Луцьку. А так... Хоча - Токарський все одно найкращий! А за Романюка пожаліють зовсім скоро...
TT Показати IP 1 Листопада 2010 11:14
Токарський найкращий і єдиний? - мабуть відсотків на 99 брехня :) і щоб він такого зробив би? побудував би ще один торговий центр? чи вся охоона належала б йому? чи в базарниів не забрав би той ряд біля юванта? :) - не смішіть...
нормального мера! до TT Показати IP 1 Листопада 2010 11:43
А ви програму читали? Чи ви тільки на "божків" людяних і відповідальних дивитесь?! Думати треба головою. На Вінницю подивіться! Зараз там діючий мер більше 80% бере знову, люди довіряють йому і знову вибирають нормального досвідченого економіста Гройсмана! А Луцьк як був у ямі, так в ній і залишиться... От як приїде Янукович у листопаді, побачити, як лизатиме йому одне місце ваш Романюк!
Українець Показати IP 1 Листопада 2010 11:15
То це ВН три дні готували таку помпезну новину?
Лучанин Показати IP 1 Листопада 2010 11:56
Все це нормально. Тільки чому Кожевніков у п"ятницю не був на роботі? А в табелі обліку робочого часу, який сьогодні здали до бухгалтерії, стоїть вісім годин. Непонятно, однако...
Mirna Показати IP 1 Листопада 2010 15:26
до Українець дорогенький, якщо ти не знав у суботу і неділю агітація заборонена фестиваль борщу завершився годині так о 7 чи 8 в пятницю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus