USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На «Ягодині» затримали брендову контрабанду

30 Вересня 2010 10:51
У пункті пропуску «Ягодин» митники затримали вантажівку, в якій під виглядом бетоночерепиці контрабандисти намагались нелегально ввезти в Україну взуття, одяг, вироби текстильної та шкіряної галантереї та інші товари виробництва провідних європейських марок.
Вартість брендової контрабанди – 3 мільйони 888 тисяч гривень. У Ягодинській митниці це вже третє велике затримання брендового одягу за останній місяць. Попередні два відбулись 5 вересня 2010 року – на суму понад 3 мільйони гривень та 22 вересня – на суму понад 4 мільйони гривень.
У зону митного контролю міжнародного автопереходу «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль «DAF» із причепом під керуванням водія-експедитора, громадянина Польщі.
Митники зауважили, що водій подав документи без реєстраційного номера. У паперах йшлося: вантажівка ввозить на митну територію України товар «дахове покриття з бетону – черепиця бетонна» вагою майже 20 тонн. Бетоночерепицю нібито перевозили на замовлення одного з товариств з обмеженою відповідальністю Київській області. Про це повідомила прес-секретар Ягодинської митниці Світлана Федонюк.
Під час митного огляду вантажного відділення автомобіля «DAF»» та причепа було встановлено, що поряд із бетоночерепицею перевозиться не зазначений в товаросупровідних документах товар: взуття, одяг, вироби текстильної та шкіряної галантереї, панчішно-шкарпеткові вироби, прикраси, хутряні куртки та пальто, автомагнітоли, окуляри, косметично-медичні препарати.
Перерахунок нелегального товару тривав кілька діб, і в результаті список склали 975 найменувань.
Експерти місцевої торгово-промислової палати встановили фактичну вартість брендової контрабанди – 3 мільйони 888 гривень. Вантажівку вилучено і оцінено у 45 555 гривень, а причіп – у 39 489 гривень.
Серед затриманого – переважно чоловіче та жіноче взуття, одяг, вироблений такими всесвітньо відомими торговими марками, як Calvin Clein, Rossi, Armani, Roberto Botticelli, вироби шкіряної галантереї CESARE PACIOTTI, SONIA RYKIEL, LANVIN, ROBERTO CAVALLI тощо.
Таким чином громадянин Польщі незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввіз на митну територію товар, шляхом подання до митного контролю документів, що містять неправдиві дані щодо наявності, асортименту та кількості товару.
Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтею 352 Митного кодексу України. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus