USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На кордоні назбирали контрабанди на 27 мільйонів

20 Жовтня 2011 14:31
Луцький прикордонний загін відзначив 19-ту річницю з часу утворення.
Про це повідомив прес-секретар загону майор Олег Личковський.
Луцький прикордонний загін по праву вважається одним з найпотужніших форпостів українського рубежу. До його складу входить 11 відділів прикордонної служби та мобільна прикордонна застава, які охороняють 545,5 км державного кордону з Республікою Білорусь та Республікою Польща в межах двох областей - Рівненської та Волинської.
За підсумками оперативно-службової діяльності відомства протягом дев’яти місяців нинішнього року Колегія Державної прикордонної служби України визнала Луцький прикордонний загін одним з кращих органів охорони кордону, який зайняв третє місце серед всіх прикордонних загонів.
Вітаючи особовий склад зі святом, начальник Луцького прикордонного загону полковник Олексій Шипілов подякував усім охоронцям рубежу за наполегливу працю та нагадав про цьогорічні здобутки загону. Адже 2011 рік для луцьких «зелених кашкетів» видався досить напруженим як у оперативно-службовому відношенні, так і у організаційних перетвореннях.
За 9 місяців цього року персоналом Луцького прикордонного загону здійснено пропуск через державний кордон понад 4,6 мільйона осіб, понад 1,4 мільйона транспортних засобів; затримано 641 порушника кордону.
Окрім того, упродовж 9 місяців прикордонники вилучили контрабандних товарів вартістю майже 27 мільйонів гривень, понад 5 кілограмів наркотичних речовин та 7,5 кілограма психотропних лікарських засобів. До стражів кордону потрапило 40 одиниць зброї та 519 одиниць боєприпасів.
Довідково:
20 жовтня 1992 року згідно з наказом голови Державного Комітету у справах охорони державного кордону України сформовано Луцький загін прикордонного контролю. Цей день став днем частини.
1 січня 1993 року Луцький загін приступив до виконання службових завдань по охороні державного кордону України. Загін прийняв під охорону ділянку державного кордону протяжністю 891,7 км, з них: з Республікою Польща – 229,7 км, з Республікою Білорусь – 662 км. у межах Волинської, Рівненської та Житомирської областей.
Застави прикордонного контролю на білоруській ділянці мали у своєму складі 5-10 чоловік. Особовий склад на кордоні проживав у будинках місцевих жителів та вагончиках, мав стару форму одягу.
У 1994 році на базі загону було організовано навчальний пункт для 600 курсантів.
У 1997 році на білоруській ділянці кордону проведено значну роботу по реалізації Комплексної програми розбудови державного кордону України. Реорганізовано та створено 3 прикордонних комендатури, 13 прикордонних застав, 12 відділень прикордонного контролю.
23 листопада 2000 року прикордонному загону вручено Бойовий прапор.
Історія загону є окремою сторінкою в славетному літописі Державної прикордонної служби України. За незначний період свого існування, колектив загону увібрав кращі традиції старших поколінь воїнів-прикордонників, мужньо стоїть на сторожі миру та спокою нашого народу, захищаючи політичні та економічні інтереси нашої держави на кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus