USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Луцькій сцені розцвіла «Блакитна троянда»

5 Квітня 2009 09:30
До вінка театрального мистецтва Волинського краю приєдналась ще одна пишна квітка – «Блакитна троянда». Саме так називається перший театральний фестиваль аматорських колективів, відкриття якого відбулося 3 квітня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів під час прес-конференції координатор фестивалю Юрій Моклиця, «Блакитна троянда» присвячується творчості Лесі Українки, оскільки вона була не лише поетесою, а й видатним драматургом. Своє мистецтво аматорські колективи із Луцька, Рівного, Львова та Ялти демонструватимуть протягом двох днів, 3 та 4 квітня. Після виступів відбудеться засідання експертів та науковців, які оцінять рівень поставлених п’єс. Однак наступного року ця комісія вже визначатиме призові місця.
 
Директор департаменту культури та збереження історичної спадщини міськради Сергій Годлевський висловив своє захоплення від започаткування такого фестивалю, оскільки у ньому залучена молодь. До того ж не тільки та, що виступає на сцені, а й та, яка бажає споглядати на театральне мистецтво.
 
Також ідеєю аматорського молодого театру перейнялась заслужений діяч мистецтв Ірина Волицька. Вона вважає, що саме молодь зможе віднайти нові підходи, нові традиції. «Професійні колективи вже обросли тими штампами та псевдо традиціями. Кому як не молоді шукати нову сценічну мову та підходи», – зазначила пані Волицька.
 
Свою думку щодо фестивалю висловив і заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк. «Цей фестиваль вимагає іншого погляду на театр», – переконаний він. Також він додав, що аматорські театральні колективи потребують підтримки. Тому, за його словами, наразі для луцької студії «Гармидер» влада намагається знайти ресурси та приміщення для репетицій і зберігання декорацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus