USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Любартфесті освідчився лицар на білому коні. ВІДЕО

17 Жовтня 2011 15:51
Володарем титулу «Меч Луцького замку» 16 жовтня став клуб історичної реконструкції з міста Львова, який переміг у рицарських боях суперників з 9 команд у металевих обладунках.
Титул виборювали у дванадцяте, адже саме стільки разів відбувається у мурах Луцького замку фестиваль «Любарт фест». Цього року позмагатися на Волинь прибули лицарі з Києва, Одеси, Львова, Рівного, Кам’янця-Подільського та Луцька.
Учасники боролися в групових боях, схрещували мечі один-на-один та у битвах п’ять-на-п’ять. Передувала битвам імпровізована театральна постановка, мета якої, як пояснив ведучий, показати заради ж чого змагалися у середні віки лицарі.
Отож, з юрби придворні дами з клубів історичної реконструкції вибрали гарну дівчину, яку вбрали у середньовічні шати. Юнка, згідно з запропонованою легендою, була дочкою ведучого, який грав роль короля. Одначе, темний лицар викрав дочку, лати лицаря, котрий мав захищати принцесу.

Аби подолати темного лицаря, схрестити з ним мечі виходили двоє сміливців в обладунках. Однак вони зазнали поразки. Темний лицар пропонував уже серце і руку принцесі, але та відмовляла йому. Зрештою на полі бою, зійшовши з білого коня, з’явився третій сміливець. Саме він і здолав темного лицаря, а потім зняв шолом, став на коліно перед героїнею і запропонував їй стати його дружиною.
Як виявилося, лицар, котрий переміг антигероя, це – львів’янин Ігор, який лише втретє за життя одягнув рицарські обладунки. Він не є професіоналом лицарських боїв, однак у такий оригінальний спосіб вирішив освідчитися своїй коханій Софії, яка зізналася, що не очікувала такого подарунку.
Отож, як пояснив ведучий фестивалю, усі бої завжди здійснювали лицарі задля благородних дам і в ім’я кохання. Директор історико-культурного заповідника Тарас Рабан побажав, аби «бої були чесними, а переміг кращий і сміливіший».
Битви особливо сподобалися дітям, котрі намагалися у перервах імітувати лицарів. А от фотографам дісталося. Адже не зважаючи на неодноразові прохання відійти від поля бою і бути обережними, на одного з фотокорів двійко лицарів, що билися, просто впали.
На щастя, чоловік одразу після цього встав і далі продовжив робити світлини. Після такого інциденту захист глядачів посилили, відвівши огорожу поля бою на декілька метрів.
Для зігріву в прохолодну погоду відвідувачам пропонували потанцювати середньовічні танці. Звичного різноманіття наметів із наїдками і напоями, витворами народних ремесел не було. Вечір порадував виступами з вогнем і конкурсами.





















































Відео Волинської ОДТРК .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гоблін Показати IP 17 Жовтня 2011 16:14
Журба...
D Показати IP 18 Жовтня 2011 00:44
Невже ще не надоїло? Кожен рік одне і те саме і ще й по пару разів.
Просто Жінка Показати IP 18 Жовтня 2011 08:19
В глибині душі кожна жінка мріє про таке освідчення.
Софія до Просто Жінка Показати IP 19 Жовтня 2011 01:00
це щось прекрасне було!
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2011 11:19
Дуже позитивна річ. Треба щоб була кожного року
Хатуль Мадан Показати IP 18 Жовтня 2011 16:54
Молодці, реконструктори! Це не пиво з сємками бухати в підворітнях!
Dyssja Показати IP 20 Жовтня 2011 16:55
а чим знімали це все?! мабуть телефоном бо якісь супер ужасна, робіть щось з цим.
Andy Показати IP 24 Жовтня 2011 11:17
Фото і відео з цієї події: http://mihailof.com/news/page/2/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus