USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Меморіалі у Луцьку 8 цифр зайві?

20 Липня 2009 14:40
Члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків із громадськими організаціями і політичними партіями вважають за доцільне перейменування Меморіалу Вічної Слави в обласному центрі. Цю та інші проблеми комісія обговорювала 20 липня під час свого засідання, – інформує репортер «Волинських Новин».
Голова профільної комісії Іван Корсак порушив питання, щоб при можливій реконструкції Меморіалу у Луцьку на стелі замість цифр 1941-1945 були цифри 1939-1945. Свою позицію пан Корсак обгрунтовував тим, що у всьому світі прийнято, що Друга Світова війна розпочалася саме у 1939 році, і саме тоді багато волинян воювали з німцями у складі армії Польщі. Крім того, за словами депутата, у 1939 році Угорщина знищила Карпатську Україну. Таку позицію підтримав заступник голови комісії Микола Пасаман. Натомість начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Юрій Вербич зазначив, що хоч і солідарний з депутатами, але до вирішення цього питання вартопідходити поступово і виважено, оскільки «є різні підходи».
Натомість у редакційно-видавничій групі «Науковий центр історичних студій Волині» вважають, що на стелах при вході на Меморіал взагалі не потрібне хронологічне оформлення. Свою думку вони обгрунтовують тим, що зараз на цій території існують пам’ятники, присвячені не лише Другій Світовій, а й жертвам Чорнобиля, холмщакам, афганцям тощо.
Така ідея врешті більш припала до вподоби депутатській комісії. Її секретар Валентина Блінова вважає, що тут проблеми немає, а, навпаки, якщо на центральних стелах Меморіалу не буде часових рамок, то це сприятиме примиренню у суспільстві.
Крім того, на думку депутатів, Меморіал Вічної Слави необхідно перейменувати, однак під питанням залишаються альтернативи теперішній назві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Липня 2009 16:14
У нас в городе все хорошо, мешают жить только 8 цифирей на Памятке Памяти. Давайте дружно их сдолбем, и настанет счастье, вечный мир и торжество справедливости. Политики перестанут прокакивать остатки страны, местное самоуправление - дерибанить остатки нашей земли. Я согласна, что надо сковырять все цифры с Памятки Памяти, но только при одном условии - чтобы это на общественных началах (бесплатно) сделали лично инициаторы глобальной перемены в жизни нашего за...нного идиотами города. Пущай берут инструменты в свои натруженные пи...жом руки и поработают. Тогда в следующий раз будут меньше п..ть. Извините за маты. Без них ника кне получается реагировать на инициативы наших дебилов. Если комиссия облярады (я так поняла, что та же самая) поддержала еще и запрет рынкам работать тогда, когда это им удобно, ничему не удивляюсь больше. Карету им, карету!
Анонім Показати IP 20 Липня 2009 18:51
Ідею про зняття цифр підтримую. Це потрібно зробити по всій Волині. Окрім того, мають бути ліквідовані символи тоталірного режиму - червоні п'ятикутні зірки та замінені слово "визволителям" на більш нейтральні.
Анонім Показати IP 20 Липня 2009 20:12
Козли помаранчові, ви спочатку щось збудуйте, а тоді ставте цифри, які подобаються. Бо тільки вмієте перейменовувати все, а самі гівна варті.
Спостерігач Показати IP 21 Липня 2009 08:43
Комісія приймає вірне рішення. Війна для українців почалась з часу окупації України москалями і останній бій воїни УПА дали москалям аж у 1961 році. А скільки українських хлопців полягло на афганській землі?! Члени поважної комісії дійсно намагаються зробити Україну українською. А совєтське "отребье" хай собі репетує, бо іншого вони і не можуть.
2 Спростерыгач Показати IP 21 Липня 2009 16:45
Месье, а не будете ли вы так любезны сказать, что могут, кроме "репетування", может так называемое не-советское отребье? Да и вы сам не живете ли в доме, построенном в советские времена? А вы сам не ходили ли в советскую школу? А не советские ли люди учили вас читать, писать, дали вам образование? А откуда же вы тогда такой умник взялись? Нефиг обгаживать то, что сделали не вы. Дико раздражает не то, что надо (с исторической, то есть политически-проститутской точки зрения) расширять временные рамки участия нашей земли во Второй мировой, а то, что все подобные инициативы исходят от законченных даунов, которые только инициативы и проявляют. Мое встречное предложение: пусть снесут не нравящиеся им цифры, но сделают это сами, ручками. Они, выродки, только и умеют распоряжения выдавать, одно умнее другого, и чем дальше - тем хуже, а вот поработать самим - увольте. Надо отдать должное людям, которые действовали в 91 году - памятник Ленину они сносили сами, своими руками, за что уважаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus