USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На написання книги про податківців у волинського письменника пішло кілька місяців

2 Квітня 2009 09:09
У Луцьку під час прес-конференції 1 квітня письменник Сергій Бортніков презентував нову книжкову серію – детективи на податкову тематику «Детективи. Пригоди. Архіви» («ДПА»), – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами першого заступника голови Державної податкової адміністрації у Волинській області, начальника управління податкової міліції Костянтина Циркуна, у книгах серії «ДПА» – не суха статистика та дані, а там показано реальне життя людей, керівників, співробітників податкової міліції. Ці книги розраховані «не на жіночу аудиторію», – вважає податківець, хоча, припускає, що можуть бути і винятки.
 
Луцький письменник Сергій Бортніков розповів, що для того, щоб написати твори про податківців, попередньо був оголошений тендер. У ньому взяли участь письменники з цілої України, проте дехто відмовився. За приклад хорошого податківця пан Бортніков ставить начальника Слідчого управління податкової міліції ДПА України Йосипа Бучинського. Письменник вважає, що стосовно податкової міліції помиляються ті, «хто думає, що це дуже легка робота, білі комірці...»
 
Сергій Бортніков розповів, що з його детективів розпочалися серії книг «СУД» і «СБУ», присвячені відповідним спецслужбам. Не винятком стала і серія «ДПА» – «Детективи. Пригоди. Архіви». Її розпочав пан Бортніков книгою «Спадкоємець імперії». Сергій Бортніков розповів, що він курує книжкову серію «ДПА». Інший детектив податкової тематики під назвою «Три життя Хранома» став дебютом для письменника з Каменя-Каширського Богдана Пташника.
 
Пану Циркуну у книгах серії дещо сподобалось, а дещо – ні. Позитивом головний податковий міліціонер Волині вважає, що у книгах показані реальні посадові особи. Негатив Костянтин Циркун вбачає у тому, що детективи все ж містять елементи політики.
 
Сергій Бортніков зазначив, що авторський текст практично не зазнав «редакційної цензури». Єдине, що, за словами письменника, відредагували – останній рядок. Первісний його варіант виглядав «За це вип\'ємо». Натомість у друк пішла фраза «За це варто і жити».
 
У коментарі «Волинським Новинам» пан Бортніков розповів, що для написання «Спадкоємця імперії» він витратив кілька місяців часу. Кожна книга серії «ДПА» наразі видана у 5 тисячах примірників. Проте, за словами Сергія Бортнікова, ще планується додаткові тиражі кожного детектива по 20 тисяч екземплярів. Подальша доля детективної серії «ДПА» залежить від самої ДПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Квітня 2009 10:12
Хороший податківець - мертвий податківець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus