USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На підприємствах Волині рівень виробничого травматизму знизився на 66%

22 Липня 2009 08:53
На підприємствах Волинської області спостерігається зниження рівня виробничого травматизму – протягом першого півріччя 2009 року на виробництві було травмовано 65 осіб проти 119 за відповідний період минулого року. Про це 21 липня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду по Волинській області, найбільше нещасних випадків сталося у соціально-культурній сфері – 18, у харчовій промисловості – 9, на автодорожньому транспорті – 7, у сільському господарстві – 6, в машинобудуванні – 6, у деревообробці – 5, у лісовому господарстві – 4,  на будівництві – 3, інші види транспорту – 2, в рибному господарстві –1.
 
Протягом першого півріччя на виробництві області загинуло 7 осіб проти 13 за відповідний період минулого року (зниження на 47%). Найбільше осіб загинуло в АПК – 3, у соціально-культурній сфері – 1, у хімічній промисловості – 1, в деревообробці – 1, на автотранспорті – 1. Причини виникнення нещасних випадків, як завжди, стандартні. Це порушення вимог безпеки під час експлуатації механізмів, незадовільних технічний стан виробництва, порушення правил дорожнього руху, порушення вимог трудової і виробничої дисципліни.
 
З метою попередження виробничого травматизму та підвищення рівня промислової безпеки територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Волинській області протягом І півріччя 2009 року проведено 25 комплексних, 35 цільових та 1325 оперативних обстежень підприємств, установ і організацій.
 
Під час перевірок підконтрольних підприємств призупинялися 1564 разів різного виду роботи, об’єкти, агрегати. За допущені грубі порушення нормативно-правових актів із питань охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності 662 працівників (із них 341 керівник).
 
Довідково:
 
У галузі котлонагляду проблемними питаннями є проведення експертно-технічної діагностики об’єктів, які відпрацювали граничний термін експлуатації з наступним ремонтом та позачерговим технічним оглядом. Протягом І півріччя 2009 року було зупинено 33 ліфти, які належать департаменту ЖКГ. Вищевказані роботи не проводились через відсутність фінансування. В області відсутня регіональна програма заміни та модернізації ліфтів. Аналогічна ситуація з котлами та вантажопідіймальними кранами, які належать Волинському обласному управлінню лісового і мисливського господарства. Майже всі об’єкти відпрацювали граничний термін експлуатації, тому посадовими особами теруправління зупинено роботу 18 кранів та 8 котлів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus