USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутатам для самовдосконалення треба 200 тисяч

21 Грудня 2011 19:34
Для проведення серед громадських організацій в 2012 році конкурсу проектів, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування на Волині, треба виділити 200 тисяч гривень.
Про це йшлося 21 грудня під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.
Один із ініціаторів пропозиції, голова Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Наход розповів, що для поліпшення взаємодії між громадою краю та місцевими радами в 2012 році варто провести конкурс проектів громадських організацій. Мовляв, за допомогою об’єднань громадян влада могла б інформувати населення про свою діяльність, а органи місцевого самоврядування отримували б нові ідеї, які покращать їх роботу.
Голова комісії Анатолія Грицюк поцікавився, скільки ж потрібно грошей на конкурс.
Виконавчий директор Центру Михайло Шелеп розповів, що в 2008 році обласна рада планувала провести конкурс проектів територіальних громад. «Тоді передбачалося виділити 200 тисяч гривень для місцевих рад. Щоправда, він так і не відбувся», – зауважив експерт.
Тож, він запропонував, аби суму визначили обранці громади. Хоча, на його думку, 200 тисяч гривень було б достатньо.
Депутата Ігоря Гузя зацікавило, чи представники центру обговорювали цю ініціативу з іншими громадськими організаціями регіону. «Варто зібрати усі організації, які можуть бути зацікавлені в реалізації подібного проекту. Екологічні, дитячі, інвалідів… Хай вони вироблять якісь консолідовані пропозиції», – вважає «фронтовик».
Шелеп зауважив, що ініціатива розробляється для об’єднань, які будуть працювати над вдосконаленням роботи органів місцевого самоврядування.
На закиди депутатів, ніби керівники ЦПАВК просять ці гроші, щоб згодом самостійно ними розпоряджатися, виконавчий директор відповів: «Ми не просимо ці кошти для себе. Нас цікавить створення майданчика в облраді, який за допомогою конкурсу розділятиме кошти між громадськими організаціями, що братимуть участь в конкурсі».
Начальник відділу з питань бюджету, економічної політики та проектної діяльності виконавчого апарату облради Алла Яценюк розповіла присутнім, що майданчик створено ще в 2008 році. «Потрібно тільки внести деякі зміни в положення конкурсу проектів вже згаданих територіальних громад», – вважає посадовець.
Врешті-решт запропонували розглянути цю ініціативу під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 22 Грудня 2011 10:45
Я бы хотел для себя уяснить: когда государственная организация, Укрзализныця, например, устраивает тендер на поставку чего-либо для себя, так я должен еще не то что самостоятельно заполнить массу бумаг, обозначить цены, сроки поставки и оплаты, удовлетворить все требования по качеству, гарантии, НО ЕЩЕ И ОФИЦИАЛЬНО ЗАПЛАТИТЬ ДЛЯ УЧАСТИЯ в этом тендере. Почему же в данном случае необходимо ВЫДЕЛЯТЬ деньги для участия в конкурсе? Почему не наоборот?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus