USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На українській станції в Антарктиді з'явилася «птахоферма». ФОТО

22 Листопада 2012 13:28
Острів Галіндез, на якому знаходиться українська антарктична станція «Академік Вернадський», «окупували» кілька сотень пінгвінів і почали будувати там гнізда.

Про це інформує «Багнет».

Зазвичай велика пінгвіняча колонія розташовується на сусідньому острові Пітерман, але на острові Галіндез, за словами зимівників, на Метеоплощадку скоро буде не проштовхнутися – там вже більше 300 пінгвінів і їхня кількість постійно зростає. Вони освоїлися і споруджують собі гнізда – «птахоферма» запрацювала на повну потужність.

Варто зазначити, що гнізда пінгвіни зазвичай будують з каміння, а поки більша частина території встелена снігом, кожен камінчик у них на вагу золота і тому нерідко спалахують «перестрілки».

Щоранку зимівники спостерігають, як пінгвіни збираються в зграю і бредуть у колоні по одному через усю протоку по льоду до відкритої води, а ввечері все повторюється у зворотному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чеширский Кот Показати IP 22 Листопада 2012 14:53
Ну помогите животным, привезите им туда пару самосвалов щебня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus