USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На усиновлену дитину в Україні виплачують стільки ж, як на рідну

1 Жовтня 2009 14:08

За останні 4 роки рівень усиновлення в Україні зріс майже на 30 відсотків, – інформують «Волинські Новини».
Як повідомляють у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту, лише торік українці всиновили понад дві тисячі дітей. А за останній рік навіть сформувалася черга батьків, які бажають усиновити дитину.
За прогнозами Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, українці до кінця року візьмуть на виховання 2 тисячі 300 дітей. Причин зростання інтересу до усиновлення є декілька.
По-перше, ухвалена низка законів для підтримки родин, що збираються взяти під опіку чужу дитину. Зокрема, від 1 січня цього року вони отримують таку саму матеріальну виплату, як і сім’я при народженні власної дитини – понад 12 тисяч гривень, а також мають право на 56-денну відпустку, – пише сайт Оглядач .
По-друге, впродовж усього 2008 року, який Президент оголосив Роком національного усиновлення, Мінсім’ї пропагувало альтернативні форми виховання сиріт – прийомні родини та будинки сімейного типу, – що теж змінило ставлення суспільства до усиновлювачів. І приблизно 3 мільйони українських сімей думають всиновити дитину.
Значно активніше українці нині всиновлюють важко хворих дітей. Знайшли свої родини 20 ВІЛ-інфікованих малюків.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus