USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

На Волині – найменше в Україні інтернатів. Але і їхнє фінансування недостатнє

25 Липня 2008 18:19
Волинські посадовці під час колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА бідкалися щодо стану інтернатів області, – повідомляє 25 липня репортер «Волинських Новин».
 
Однією з головних проблем, піднятих на підсумковій колегії «соціального» управління Волинської облдержадміністрації, стали інтернати області. За словами заступниці начальника відповідного управління Світлани Ремезовської, у будинках-інтернатах, яких нараховується на Волині всього шість, головною проблемою є недостатня кількість ліжко-місць. Буває, що у черзі на поселення у інтернатні установи перебуває по 5 людей, що спричиняє нарікання з боку родичів престарілих людей та інвалідів.
 
Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец розповів, що на Волині – найменша в Україні кількість установ інтернатного типу. Так, Горохівський та Олицький інтернати, за твердженням чиновника, переповнені. «Коли справа доходить до виділення коштів на інтернати, то у бюджеті на державному і на обласному рівні це питання відсовується на задній план. Не завжди можливості нашого управління є достатніми для забезпечення належного фінансування інтернатних установ», –  розповів Володимир Кец.
 
Директор Голобського будинку-інтернату Микола Пруд проінформував про здобутки і проблеми єдиного в області подібного закладу для неповносправних дітей. Там, з метою  енергозбереження 10 вікон замінено на склопакети, а 2 енергоємні насоси замінено на енергоощадні, що дає економію 8 тисяч кіловат електроенергії у рік. Відремонтовано ігровий майданчик та інше. У підсобному господарстві – 12 голів великої рогатої худоби і 53 свині. Основною проблемою інтернату Микола Пруд вважає реконструкцію очисних споруд та системи тепловодопостачання, на що потрібно близько 800 тисяч гривень. Кошти на це наразі не передбачені.
 
Володимир Кец наголосив своїм підлеглим на те, що «з 15 жовтня інтернатні установи повинні опалюватися». Також начальник головного управління звернув увагу на інші порушення. Так, у штатному розписі деяких інтернатів є ті посади, які не передбачені законодавством, – агрономи, ветеринари, тощо. Цю проблему необхідно усунути.
 
Довідково:
 
Половина коштів, виділених позачерговою сесією Волинської облради 24 липня на Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи йде на потреби інтернатів: 300 тисяч гривень – Берестечківського, 45 тисяч гривень – Луцького і 30 тисяч гривень – Олицького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus