USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – падіння обсягів інвестицій

29 Квітня 2009 13:18
Економіка Волині і далі потерпає від наслідків економічної кризи. Такий висновок можна зробити з доповіді про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2009 рік за підсумками І кварталу. Її оприлюднила начальник головного управління економіки Волинської ОДА Любов Івевакова під час засідання колегії облдержадміністрації 29 квітня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пані Івевакової, у березні дещо уповільнився темп падіння обсягів промислової продукції на Волині. Наразі частка видобувної промисловості у структурі промисловості області зростає. Викликає стурбування у волинських владців ситуація навколо будівництва шахти №10 у Нововолинську. Своєрідний удар волинській економіці дало перепрофілювання ВАТ «Луцький автомобільний завод» і його скрутне фінансове становище.
За перший квартал 2009-го підприємствами Волині реалізовано продукції на суму 1,4 мільярди гривень. Проте наразі, як стверджує Любов Івевакова, є падіння обсягів інвестицій. По обсягу залучених інвестицій в розрахунку на 1 жителя області Волинська область посідає 18-те місце в Україні. Приріст прямих іноземних інвестицій за перші місяці цього року був лише у Луцькому районі, містах Нововолинську та Володимирі-Волинському. Найбільше обсягів іноземних інвестицій – з Польщі і Великобританії.
Пані Івевакова розповіла, що у березні середньомісячна заробітна плата волинян становила 1350 гривень. За цим показником ми випереджаємо лише Тернопілля. Понад дві третини як експорту, так і імпорту на Волині припадає на країни Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus